Denne fartskampanjen vekker oppsikt

Nord-Irland med ubehagelig video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Målet med enhver kampanje må være å få fram poenget på en klar og tydelig måte. Akkurat det har den irske regjeringen nå havnet i hardt vær for.

Tidligere denne uka slapp den nord-irske miljøvernministeren Mark H. Durkan en ny fartskampanje med tittelen «Classroom», som nå vekker harme på nettet (se video øverst i saken, OBS! Sterke bilder).

I videoen kan man se en skoleklasse ute på ekskursjon, samtidig som en ung mann kommer kjørende på en landevei. På grunn av for høy fart, mister mannen kontrollen over bilen i en sving og treffer skoleklassen. Kampanjen skal få fram at 28 barn - som utgjør en skoleklasse - har mistet livet som følge av råkjøring siden 2000.

Kritikerne mener imidlertid at regjeringen både går for langt i videoen og at den ikke er realistisk.

- En fartskampanje er ment godt, spesielt når målet er å få ned dødsstatistikken og redde liv. Men må man virkelig drepe en gjeng med uskyldige barn for å få fram budskapet? er det en som spør seg på bilsiden CarBuzz.

- Den irske fartskampanjen er massemord-galskap. La oss ta livet av noen barn for å få fram poenget vårt, skal vi? spør en annen seg på Twitter.

- Ubehagelig budskap Kampanjen har også blitt bannlyst fra å vises på irske TV-skjermer før etter klokka ni på kvelden. Den irske miljøvernministeren sier at det er meningen at kampanjen skal være ubehagelig.

- Målet med kampanjen er å utfordre og fjerne, med dette ubehagelige budskapet, de usanne oppfatningene mange har om at råkjøring ikke har noen store konsekvenser, sier Mark H. Durkan til avisa Daily Mail.

Ifølge Daily Mail har 391 mistet livet som følge av råkjøring i Nord-Irland mellom 2000 og 2013.

Miljøvernministeren får støtte av assisterende politidirektør i Nord-Irland, Stephen Martin.

- Denne kampanjen viser veldig tydelig hva man risikerer hvis man kjører for fort. De fleste vil nok finne den sjokkerende, men sannheten er at bilførere må være fullt klar over de mulige konsekvensene av sine handlinger, sier Martin til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer