Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne fastfryste frosken fra Akershus går verden rundt

- Jeg ble veldig paff, og nesten litt sjokkert.

BLINKSKUDD: Svein Nordrum har alltid med seg kamera. Det var han glad for da han fikk øye på denne frosken på Bindingsvannet i Akershus i november. Foto: Svein Nordrum
BLINKSKUDD: Svein Nordrum har alltid med seg kamera. Det var han glad for da han fikk øye på denne frosken på Bindingsvannet i Akershus i november. Foto: Svein Nordrum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Nordrum fikk seg et lite sjokk da han november i fjor var ute og skøytet på Bindingsvannet i Akershus. Etter å ha vært på isen noen timer, oppdaget plutselig fotografen noe som lå midt på vannet.

- Jeg stoppa opp og så det var en død frosk. Det var spesielt å se. Jeg ble veldig paff, og nesten litt sjokkert, sier Nordrum til Dagbladet.

Fryste til Frosken hadde nærmest fryst midt i bevegelsen da den var på vei over isen.

- Jeg hadde heldigvis med med kamera, sier han.

Nordum sendte inn flere av froskebildene til en konkurranse i regi av National Geographic. Da tok det av med oppmerksomhet for bildene.

- Det var jo en vakker scene. Samtidig hadde nok isen fryst på veldig fort, noe den vanligvis gjør på det vannet. Bildet mitt ble også plukket ut i konkurransen, og da tok det litt av. Jeg har aldri fått så mye oppmerksomhet for et bilde før, sier Svein Nordrum.

Både de store nettavisene Huffington Post og Daily Mail, samt en rekke kinesiske nettaviser har publisert bildene de siste dagene.

- Det er gøy at folk lar seg fascinere av det. Det var ganske unikt, sier Nordrum.

Verdt bryet Den proffe fotografen gjorde også en ordentlig jobb da han så det unike motivet.

- Jeg ble liggende og fotograferte en halvtime. Folk begynte å kikke veldig, sier han.

Han tror frosken fikk seg en liten overraskelse da den plutselig satt seg fast og ikke kom seg noen vei.

- Den var nok på vei et eller annet sted. Jeg tror heller ikke den kan ha ligget der lenge etter den var død. Det var sikkert noen rovdyr som hadde veldig lyst på den, sier Nordrum.

I STEGET: På vei over innsjøen stoppet det fullstendig opp for frosken. Foto: Svein Nordrum
I STEGET: På vei over innsjøen stoppet det fullstendig opp for frosken. Foto: Svein Nordrum Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media