Denne filmen fra Rjukan er ventet å få over 10 millioner kinesere på kino

- Et lite kultursjokk, sier Per Christian Ellefsen.

POPULÆRT: Kinesisk TV var der når solspeilet ble avduket på Rjukan. Nå er det film det er snakk om under det kunstige lyset på Rjukan torg.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
POPULÆRT: Kinesisk TV var der når solspeilet ble avduket på Rjukan. Nå er det film det er snakk om under det kunstige lyset på Rjukan torg. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Solspeilet på Rjukan vakte stor oppsikt da det ble avduket sommeren 2013. Et samlet pressekorps med tungvektere som Al-Jazeera, Der Bild og Xinhua News Agency, det kinesiske svaret på NTB, spredde nyheten verden rundt.

Sikter mot kinesiske kinosaler
Nå inntar kineserne igjen den lille byen i Telemark. Denne gangen er målet kinesiske kinogjengere som skal treffes gjennom konseptet fem kinesiske stjerneregissører, fem land og et tema - kjærlighet.

- Filmen heter «Artificial Sun», og er en litt søt og naiv historie det å ta vare på de gamle når vintermørket setter inn, sier Per Christian Ellefsen om satsningen til det Beijing-baserte filmbyrået Messenger Entertainment.

Kultursjokk for Ellefsen Den norske skuespilleren, som fra før av er kjent fra filmer som «Elling» og NRK-satsningen «Soria Moria,» spiller en sykepleier som møter en kinesisk jente på et sykehjem. Ellefsen forteller om et aldri så lite kultursjokk i møte med det kinesiske filmteamet.
- Vi kommuniserer jo aldri direkte med regissøren, men har en annen som gir oss instrukser på engelsk, sier den erfarne skuespilleren som omtaler filmen som en ny og spennende opplevelse. 

Kinesisk superstjerne til Telemark
Ellefsen er ikke alene om å være et trekkplaster i den kinesiske filmen. Der «Switch»-stjernen Sebastian Stigar er et annet betydelig norsk bidrag, besettes hovedrollen av den taiwanske skuespilleren Michelle Chen. Hun er ingen hvem som helst i kinesisk filmindustri. Chen slo for alvor gjennom i "You are the apple inn my eye", en kinesisk film som totalt omsatte i over 184 millioner kroner da den kom ut i 2012.

Forventer å nå millioner
Det er bare deler av handlingen som spilles inn i Norge, før det bærer tilbake igjen til Kina.
- Vi spiller inn på Dalen hotell i Tokke nå frem til tirsdagen, og så bærer det videre til Rjukan. Der spiller vi inn i fire dager, sier den norske produsenten Joachim Lyng om innspillingens videre gang i Norge.

- Hvor stort er dette i Kina?

- Filmen regisseres av regissører som tidligere har laget filmer som har vært enorme kinosuksesser. Man forventer publikumstall over 10 millioner på denne filmen, sier Joachim Lyng.

I gang:Produsent Teng Huatao(I midten) er et av flere store navn som skal sanke seere i Kina. Her utenfor Dalen hotell. Foto: Joachim Lyng.
I gang:Produsent Teng Huatao(I midten) er et av flere store navn som skal sanke seere i Kina. Her utenfor Dalen hotell. Foto: Joachim Lyng. Vis mer
Kjent fjes: Per Christian Ellefsen er et norsk bidrag i den kinesiske filmen. Her sammen med Grethe Nordrå under innspillingen av "Mors Elling".  FOTO: ROLF M. AAGAARD
Kjent fjes: Per Christian Ellefsen er et norsk bidrag i den kinesiske filmen. Her sammen med Grethe Nordrå under innspillingen av "Mors Elling". FOTO: ROLF M. AAGAARD Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer