Denne filmen fra Rjukan er ventet å få over 10 millioner kinesere på kino

- Et lite kultursjokk, sier Per Christian Ellefsen.

POPULÆRT: Kinesisk TV var der når solspeilet ble avduket på Rjukan. Nå er det film det er snakk om under det kunstige lyset på Rjukan torg.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
POPULÆRT: Kinesisk TV var der når solspeilet ble avduket på Rjukan. Nå er det film det er snakk om under det kunstige lyset på Rjukan torg. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Solspeilet på Rjukan vakte stor oppsikt da det ble avduket sommeren 2013. Et samlet pressekorps med tungvektere som Al-Jazeera, Der Bild og Xinhua News Agency, det kinesiske svaret på NTB, spredde nyheten verden rundt.

Sikter mot kinesiske kinosaler Nå inntar kineserne igjen den lille byen i Telemark. Denne gangen er målet kinesiske kinogjengere som skal treffes gjennom konseptet fem kinesiske stjerneregissører, fem land og et tema - kjærlighet.

- Filmen heter «Artificial Sun», og er en litt søt og naiv historie det å ta vare på de gamle når vintermørket setter inn, sier Per Christian Ellefsen om satsningen til det Beijing-baserte filmbyrået Messenger Entertainment.

Kultursjokk for Ellefsen Den norske skuespilleren, som fra før av er kjent fra filmer som «Elling» og NRK-satsningen «Soria Moria,» spiller en sykepleier som møter en kinesisk jente på et sykehjem. Ellefsen forteller om et aldri så lite kultursjokk i møte med det kinesiske filmteamet.- Vi kommuniserer jo aldri direkte med regissøren, men har en annen som gir oss instrukser på engelsk, sier den erfarne skuespilleren som omtaler filmen som en ny og spennende opplevelse. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer