Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne fiskekniven ble ikke oppdaget i sikkerhetskontrollen

Tromsø Lufthavn beklager hendelsen.

FISKEKNIVEN SOM KOM GJENNOM SIKKERHETSKONTROLLEN: Nils Broch fra Nord Troms forteller at kniven lå i sekken hans ved en feiltakelse. Sikkerhetskontrollen ved Tromsø lufthavn la ikke merke til kniven. Foto: Dagbladet-tipser.
FISKEKNIVEN SOM KOM GJENNOM SIKKERHETSKONTROLLEN: Nils Broch fra Nord Troms forteller at kniven lå i sekken hans ved en feiltakelse. Sikkerhetskontrollen ved Tromsø lufthavn la ikke merke til kniven. Foto: Dagbladet-tipser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Nils Borch fikk seg en overraskelse da han underveis på flyturen mellom Tromsø og Oslo tirsdag denne uka oppdaget fiskekniven i sekken sin.

- Jeg var på leting etter en bok da jeg oppdaget at fiskekniven uten slire var blitt med gjennom sikkerhetskontrollen, forteller han til Dagbladet. 

- Veldig overrasket Borch forklarer at kniven lå oppi sekken ved en feiltakelse.

I frykt for at han skulle skremme de andre passsasjerne tok han ikke opp kniven, men bestemte seg likevel for å ta et raskt bilde av kniven ved siden av sikkerhetsinstruksen på flyet.

- Jeg ble veldig overrasket over den fortsatt var i sekken og at sikkerhetskontrollen i Tromsø ikke hadde oppdaget den. Det er nesten litt skremmende å tenke på, påpeker Borch.

- Kniven lå i ytterste lomme i sekken, og var ikke i sliret, så den burde blitt oppdaget, mener han.  

Beklager Lufthavnsjef ved Tromsø Lufthavn, Hans Børre Joakimsen, beklager hendelsen.

- Dette skjer ikke ofte, og det er beklagelig at det har skjedd, sier han til Dagbladet.

Joakimsen ble gjort oppmerksom på saken tidligere i dag.

 FLØY MED FISKEKNIV OMBORD. Dette bildet av et Norwegian fly er tatt på Gardermoen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
FLØY MED FISKEKNIV OMBORD. Dette bildet av et Norwegian fly er tatt på Gardermoen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer

- Vi ser alvorlig på dette og går igjennom våre rutinger og innskjerper ting på nytt. Det gjør vi alltid når det er uregelmessigheter, for å unngå at sånne ting skjer igjen i framtida, påpeker han.

- Dette skal ikke skje Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, retter kritikk mot flyplassens sikkerhetsrutiner etter å ha blitt opplyst om saken av Dagbladet.

- Vi må forvente at sikkhertsrutinene på flyplassene rundt omkring i landet blir opprettholdt som de skal, og at de gjør jobben sin skikkelig. Hvis dette stemmer, er det en glipp som ikke skal skje. Hvis feil personer kommer igjennom med våpen vet man jo hva som kan skje.

Sandaker-Nielsen kjenner ikke til denne saken spesielt, men uttaler seg på generelt grunnlag.

- Heldigvis gikk det bra denne gangen, sier han.

OPPDAGET SIKKERHETSGLIPPEN: Nils Broch fra Nord Troms. Foto: Privat.
OPPDAGET SIKKERHETSGLIPPEN: Nils Broch fra Nord Troms. Foto: Privat. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media