Denne fisken er aldri før fanget på stang i Norge

- Jeg ble shaky og ekstatisk, sier Kim (37).

UNIK FANGST Strandtangbrosme er aldri fanget på stang i Norge tidligere. Fisken Kim Rasmussen fanget natt til i dag, er dessuten et stort eksemplar på 30 centimeter. Foto: KIM RASMUSSEN
UNIK FANGST Strandtangbrosme er aldri fanget på stang i Norge tidligere. Fisken Kim Rasmussen fanget natt til i dag, er dessuten et stort eksemplar på 30 centimeter. Foto: KIM RASMUSSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Fisken var svært stor, og det er sjelden at man kommer over to sjeldne arter i samme familie på så kort tid. Jeg ble shaky, ja, ekstatisk, sier Kim Rasmussen (37) til Dagbladet.

Fiskeentusiasten jakter på sjeldne arter - og 2014 har vært et svært godt år for bergenseren. I mai fanget han den første nordlige tangbrosma (se faktaboks) noensinne i Norge, og tok seinere femtrådet tangbrosme. Natt til i dag tok han, som den første i Norge, ei strandtangbrosme på stang.

Det er entusiastsida Hooked.no som er først ute med saken om Kim og strandbrosma, som ble tatt i ei undersjøisk steinur på en av hans mange ekskursjoner til øykommunene Sotra og Øygarden.

Telte skjeggetråder Kim sier han gjenkjente arten på de tre skjeggtrådene, som skiller den fra de andre fiskene i tangbrosmefamilien.

- Jeg tok masse bilder, og konfererte med litteraturen for å identifisere fisken. Men det er ikke skrevet så mye om den, sier 37-åringen.

Overfor Hooked.no bekrefter biolog og artsfisker Irvin Kilde at det høyst sannsynlig er ei strandtangbrosme 37-åringen har fanget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer