<strong>SKREMMENDE:</strong> Slangehodefiskens egenskaper er så skremmende at myndighetene har gått til det uvanlige skritt å forby besittelse, salg og transport av både fisken og eggene.Foto: ED WRAY / AP / NTB SCANPIX
SKREMMENDE: Slangehodefiskens egenskaper er så skremmende at myndighetene har gått til det uvanlige skritt å forby besittelse, salg og transport av både fisken og eggene.Foto: ED WRAY / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Denne fisken er kjøttetende og kan gå på land

Nå jages den i Central Park i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kjøttetende, slangelignende fisk med skarpe tenner setter skrekk i newyorkere og miljømyndigheter som tar vare på den popuære Central Park.

Slangehodefisken spiser frosk og kreps, kan puste inn luft, og kan overleve i flere dager på land.

Forbudt
Denne uka la offentlige funksjonærer planer for å jakte og uskadeliggjøre den fryktede fisken, som ifølge NBC News truer med å skape ubalanse i parkens økosystem.

Fiskens egenskaper er så skremmende at myndighetene har gått til det uvanlige skritt å forby besittelse, salg og transport av både fisken og eggene.

Det er satt opp skilt hvor folk som fanger den oppfordres til å ikke kaste den ut igjen, men oppbevare den i en sikker kontainer og tilkalle en offentlig myndighetsfunksjonær som kan ta hånd om den.

- Skiltene bevisstgjør folk om at det er ting i vannet som ikke burde være der, sier Melissa Cohen i New Yorks miljøvernavdeling for fisk til NBC.

- Grådige Beskrivelsen av slangehodefiskene i Store Norske leksikon bekrefter inntrykket av et uhyre som greier seg både til vanns og til lands.

«De er grådige fisker som raskt tar knekken på fiskebestandene hvis de settes ut i nye vann (...) Flere arter kan bevege seg på land ved hjelp av brystfinnene. I perioder med tørke graver de seg ned i bunnmudderet og går i dvale.»

Allerede i 2002 ble den kjøttetende skrekkfisken omtalt i blant annet Dagbladet, da den spredte frykt i den amerikanske delstaten Maryland.

Fisken hører egentlig til i Kina, Russland og Korea, men har ifølge NBC blitt sett i blant annet Queens de siste årene.

<strong>ÅLER SEG FRAM:</strong> Slangehodefisken viser sin evne til å ta seg fram på land. Bildet er tatt på et oppdrettsanlegg i Singapore. Foto: JONATHAN SEARLE / REUTERS / NTB SCANPIX
ÅLER SEG FRAM: Slangehodefisken viser sin evne til å ta seg fram på land. Bildet er tatt på et oppdrettsanlegg i Singapore. Foto: JONATHAN SEARLE / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer