Denne fisken er verdt en million kroner

Kjell Eriksen (72) klarte å fange «millionfisken».

FISKELYKKE: Kjell Eriksen (72) fanget en 2,2 kilos sjøørret og vant én million kroner. Foto: Millionfisken
FISKELYKKE: Kjell Eriksen (72) fanget en 2,2 kilos sjøørret og vant én million kroner. Foto: MillionfiskenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys/Dagbladet): Det er knyttet stor spenning til fiskekonkurransen «Millionfisken» i Salangen i Troms. Men de seks forrige gangene arrangementet har gått av stabelen, har ingen vunnet den gjeveste premien - nemlig en million kroner.

- Vi har jo håpet at noen skulle vinne millionen hvert år. Vi har blitt skuffet i seks år, men i år er det jubel og glede, sier arrangør Kurt Jan Kvernmo til Nordlys.

Drømmefisken Kjell Eriksen (72) fra Halden deltok på konkurransen på første gang i år, og klarte å fange en 2,2 kilo stor sjøørret - og hadde ellers de rette målene til det arrangøren kaller for drømmefisken, skriver Nordlys.

- Det har nok ikke gått helt opp for meg ennå, det er helt uvirkelig, forteller en skjelven Eriksen på telefon fra brygga i Salangen.

Det var under hovedpremieutdelingen i ettermiddag at den offisielle vekten på millionfisken ble offentliggjort av lensmannen i Salangen. Ingen vet på forhånd hvilken vekt som er den rette, annet enn at det skal være en sjøørrett på mellom ett og fire kilo.

- Han er sannsynligvis den første sjøørret-millionæren, sier arrangør Kvernmo.

- Ikke noe hokus pokus Haldenseren var ute i båt sammen med kona da vinnerfisken bet på kroken, og hadde reist til Nord-Norge og Salangen for å være med i konkurransen sammen med venner og familie.

- Agnet var vanlig mark, så det er ikke noe hokus pokus, sier ørrettmillionæren til Nordlys.

Han vet nøyaktig hva pengepremien skal brukes til - nemlig ferdigstilling av huset hjemme i Halden.

Arrangør Kvernmo sier det er stor glede over at noen endelig har dratt opp millionfisken.

- Det er så artig at noen har vunnet. Det er jo vanskelig å komme innenfor akkurat de rette målene, med en margin på pluss/minus 10 gram, sier han til Nordlys.

KOM INNNENFOR MÅLENE: Kjell Eriksen (72) ante ingenting om at sjøørretten han dro opp var verdt en million kroner. Foto: Millionfisken
KOM INNNENFOR MÅLENE: Kjell Eriksen (72) ante ingenting om at sjøørretten han dro opp var verdt en million kroner. Foto: Millionfisken Vis mer