Denne fiskesangen klistrer seg på hjernen

«One Pund Fish»-sangen går verden rundt og plukkes nå opp av store artister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når du står på et tettpakket marked og selger omtrent det samme produktet som konkurrentene ved bordene ved siden av deg, handler alt om pris og markedsføring.

Det har Muhammad Shahid Nazir fra Lahore i Pakistan forstått, noe som både har gitt ham berømmelse og nå kan gjøre ham rik.

Egenkomponert Fiskehandleren på Queen's market i London startet karrieren med å skrike, men fikk etterhvert så mange komplimenter for sin kraftfulle stemme at han i stedet begynte å synge sin egenkomponerte låt «One Pound Fish».

Sangen inneholder svært sentral informasjon i Muhammads møte med kundene. Ingen tilhører kan være i tvil om at det faktisk koster ett pund for hver fisk, samt at du får seks fisk for fem pund. Skulle du ønske å synge med i videoen øverst i denne saken, ligger teksten i høyremargen.

- Folk elsker sangen min, folk tar video og bilder av meg hele tiden. Da jeg gikk på YouTube og så hvor mange videoer det var av meg, ble jeg svært overrasket. En dag kom rektoren på den lokale skolen innom og sa at alle barna synger «One Pound Fish»-sangen min, sier Muhammad til BBC.

Drømmer om sangkarriere Etter å ha erobret nabolaget og YouTube med «One Pound Fish»-sangen, er nå fiskehandleren fra Lahore i ferd med å bli superkjendis i Storbritannia. Flere store artister har nå meldt at de skal covre sangen, blant dem er Alesha Dixon og Mindless Behaviour. Dette kan potensielt gi store inntekter for fiskehandleren.

- Jeg kan ikke tro det, sier Muhammad om den uventede suksessen, og nå tror han drømmen om en sangkarriere nærmer seg.

- Jeg vil bli sanger. Det å synge var hobbyen min da jeg var liten, ja du kan si at det fortsatt er hobbyen min, sier den glade fiskehandleren.

BILLIG: En knapp norsk tikroning for en fisk er billig, men kjøper du hele seks fisk, får du dem til prisen av fem.
BILLIG: En knapp norsk tikroning for en fisk er billig, men kjøper du hele seks fisk, får du dem til prisen av fem. Vis mer