Denne fotoboksen tar flest råkjørere

Tre ganger så mange er tatt av fotobokser i år som i fjor. Her er de boksene som tar flest. Lista toppes av fotoboksene på E6 ved Bogsrud ved Eidsvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Se lista over alle fotoboksene her Fotoboksene langs veiene i Norge er mer aktive enn noensinne. I de 16 første ukene i år ble 30105 bilister bøtelagt etter å ha kjørt for fort forbi en fotoboks. Til sammen har bilistene fått bøter på 55,1 millioner kroner. Det er tre ganger så mye som på samme tid i fjor. Da var bare 11240 avkrevd for til sammen 16,9 millioner kroner. Det viser tall fra Statens Innkrevingssentral som Dagbladet har samlet inn.Det er tre grunner til at flere tas:Politiet har fått økte ressurser. Langt flere saker følges opp.Vegvesenet har fått økte ressurser. Dermed skiftes filmen i kameraet langt oftere.Noen av kameraene er blitt digitale.

    Aller størst er økningen på Romerike. Mens tusen bilister fikk 1,8 millioner i bot i fjor, har fem tusen fått bøter på 11 millioner i år.

    Digitalisering

    Tidligere gikk enkelte fartsovertredere voldsomt til verks etter at de ufrivillig var tatt bilde av.

    - Fotoboksene har vært utsatt for dynamitt, AG3, baufil, hagle og vinkelsliper, men nå er det ingen grunn til å begå hærverk, sier senioringeniør Per Engeseth i Vegvesenet til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.