Denne fuglen er ekstremt sjelden: - Kan være den eneste i verden

Sett på Kypros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble en ekstremt sjelden svart flamingo avbildet ved Akatorisjøen i nærheten av byen Limassol på Kypros.

Ifølge den engelske avisa The Independent har man bare en gang tidligere sett en svart flamingo utenfor fangenskap. Det var i Israel i 2014.

De skriver også at eksperter nå spekulerer i hvorvidt dette kan være den samme fulgen, og dermed «den eneste av sitt slag i hele verden».

Motsatt albino Fuglen er nesten helt svart, med unntak av noen hvite fjær på bakpartiet, og det antas at fargen kommer som følge av en genfeil. Dette genetiske avviket fra artsfrendene gjør at den produserer mer melanin (mørkt pigment) enn vanlig.

Med andre ord det motsatte av en «albino».

- Et melanistisk individ er veldig veldig sjeldent ... det er i praksis det motsatte av en albino da individet produserer mer melanin enn det som er vanlig, sier ekspert Pantelis Charilaou til Reuters.

Så mange som 20 000 flamingoer kommer hvert år til den ekstremt saltholdige Akatorisjøen på Kypros.

«Én av en fantasillion» Amerikanske Dan Presser fra California er mannen som kom over den svarte flamingoen i Israel for ett år siden. Han forteller at han først ikke trodde det han så.

SJELDEN: Onsdag ble en ekstremt sjelden svart flamingo avbildet ved Akatorisjøen i nærheten av byen Limassol på Kypros Foto: AP Photo/Pavlos Vrionides/NTB Scanpix
SJELDEN: Onsdag ble en ekstremt sjelden svart flamingo avbildet ved Akatorisjøen i nærheten av byen Limassol på Kypros Foto: AP Photo/Pavlos Vrionides/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenkte at «det der kan ikke være en flamingo. Svarte flamingoer eksisterer jo ikke», sa han til Monterey Herald.

Flamingoen er heller ikke det eneste dyret man har oppdaget med en overproduksjon av melanin. I 2010 ble nemlig en helsvart pingvin fotografert nær Antarktis.

Forskere beskrev den gang sjansen for en slik mutasjon for «én av en fantasillion».

• Se videoen av den sjeldne bevingede skapningen øverst i artikkelen

SVART: Fuglen er nesten helt svart, med unntak av noen hvite fjær på bakpartiet, og det antas at fargen kommer som følge av en genfeil. Dette genetiske avviket fra artsfrendene gjør at den produserer mer melanin (mørkt pigment) enn vanlig. Foto: REUTERS/Marinos Meletiou/NTB Scanpix
SVART: Fuglen er nesten helt svart, med unntak av noen hvite fjær på bakpartiet, og det antas at fargen kommer som følge av en genfeil. Dette genetiske avviket fra artsfrendene gjør at den produserer mer melanin (mørkt pigment) enn vanlig. Foto: REUTERS/Marinos Meletiou/NTB Scanpix Vis mer