NY NAKENDEMO: Politimenn pågriper en aktivist fra kvinnegruppa Femen som har klatret opp på taket av en politibil i den ukrainske hovedstaden Kiev idag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix
NY NAKENDEMO: Politimenn pågriper en aktivist fra kvinnegruppa Femen som har klatret opp på taket av en politibil i den ukrainske hovedstaden Kiev idag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / ScanpixVis mer

Denne gangen demonstrerer de mot hverdagskriminalitet

- Vi demonstrerer på en ekstremt sexy måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ukrainsk politi har igjen arrestert aktivister fra feministgruppa Femen. Gruppa protesterte idag på ny halvnakne i sentrum av hovedstaden Kiev.

Demonstrasjonen fant sted i nærheten av rettsbygningen i Pecherskiy der rettssaken mot landets tidligere statsminister Julia Timosjenko nå pågår.

Kvinnene ønsker ifølge nyhetsbyrået Reuters å rette oppmerksomhet mot at politi og påtalemyndigheter burde ha større fokus på hverdagskriminalitet, istedenfor å forfølge Timosjenko.

Timosjenko anklages for å ha svindlet staten for store summer i perioden da hun tjente landet som statsminister.

- Ekstremt sexy Femen består av rundt 300 aktivister som stadig demonstrerer mot saker de mener er kritikkverdige. De mener nakenheten bidrar til å få oppmerksomhet rundt sakene de engasjerer seg i.

- Vi får ukrainsk og internasjonal oppmerksomhet. Når myndighetene prøver å arrestere oss for å kle av oss, beviser det at de er redde for å se nakne bryster, har lederen for for gruppa, Anna Gutshol (26) tidligere uttalt.

DEMONSTRERER: Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix
DEMONSTRERER: Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix Vis mer

Feministgruppa har blant annet tidligere protestert mot at tobarnsmora Sakineh Mohammadi Ashtiani ble dømt til døden ved steining for utroskap i Iran i fjor.

- Vårt mål er å aktivere ukrainske kvinner som vil bli involvert i politikk, og måten vi har valgt å gjøre det på er ekstremt sexy, har Gutsol tidligere uttalt til CNN.

Organisasjonen startet med å demonstrere mot sexturisme, men i fjor utførte Femen en rekke politiske demonstrasjoner, blant annet rettet mot angivelig valgfusk under det ukrainske presidentvalget.

ARRESTERT: Politimenn pågriper en aktivist fra kvinnegruppa Femen som har klatret opp på taket av en politibil i den ukrainske hovedstaden Kiev idag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix
ARRESTERT: Politimenn pågriper en aktivist fra kvinnegruppa Femen som har klatret opp på taket av en politibil i den ukrainske hovedstaden Kiev idag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix Vis mer