Denne gangen demonstrerer de mot hverdagskriminalitet

- Vi demonstrerer på en ekstremt sexy måte.

NY NAKENDEMO: Politimenn pågriper en aktivist fra kvinnegruppa Femen som har klatret opp på taket av en politibil i den ukrainske hovedstaden Kiev idag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix
NY NAKENDEMO: Politimenn pågriper en aktivist fra kvinnegruppa Femen som har klatret opp på taket av en politibil i den ukrainske hovedstaden Kiev idag. Foto: Gleb Garanich / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Ukrainsk politi har igjen arrestert aktivister fra feministgruppa Femen. Gruppa protesterte idag på ny halvnakne i sentrum av hovedstaden Kiev.

Demonstrasjonen fant sted i nærheten av rettsbygningen i Pecherskiy der rettssaken mot landets tidligere statsminister Julia Timosjenko nå pågår.

Kvinnene ønsker ifølge nyhetsbyrået Reuters å rette oppmerksomhet mot at politi og påtalemyndigheter burde ha større fokus på hverdagskriminalitet, istedenfor å forfølge Timosjenko.

Timosjenko anklages for å ha svindlet staten for store summer i perioden da hun tjente landet som statsminister.

- Ekstremt sexy Femen består av rundt 300 aktivister som stadig demonstrerer mot saker de mener er kritikkverdige. De mener nakenheten bidrar til å få oppmerksomhet rundt sakene de engasjerer seg i.

- Vi får ukrainsk og internasjonal oppmerksomhet. Når myndighetene prøver å arrestere oss for å kle av oss, beviser det at de er redde for å se nakne bryster, har lederen for for gruppa, Anna Gutshol (26) tidligere uttalt.

Feministgruppa har blant annet tidligere protestert mot at tobarnsmora Sakineh Mohammadi Ashtiani ble dømt til døden ved steining for utroskap i Iran i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer