Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne gjengen dropper julebordet for å lage mat til Oslos gatemiljø

Restauranten Tjuvholmen Sjømagasin.

 SPRER JULEGLEDE:  Restauranten Tjuvholmen Sjømagasin holder lørdag åpent for folk fra Oslos rus- og gatemiljø. Her ved Gosje Malborzata, Patric Kienast og Torsten Rachlok. Foto: Tjuvholmen Sjømagasin
SPRER JULEGLEDE: Restauranten Tjuvholmen Sjømagasin holder lørdag åpent for folk fra Oslos rus- og gatemiljø. Her ved Gosje Malborzata, Patric Kienast og Torsten Rachlok. Foto: Tjuvholmen Sjømagasin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag åpner Tjuvholmen Sjømagasin dørene i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Planen er å by 150 mennesker fra gatemiljøet i Oslo på sjømat og drikke.

- Vi brenner for mat. Derfor synes vi det er viktig å kunne dele det vi lager med noen som vanligvis ikke får den muligheten. Målet er å kunne gi et like god tilbud som vi vanligvis har, sier daglig leder Emma Hesselroth til Dagbladet.

- Takket nei til lønn Hun forteller at dette er det andre året Tjuvholmen Sjømagasin gjennomfører et slikt arrangement, forrige gang for Frelsesarmeen, og at restauranten i år bestemte seg for å droppe sitt julebord for å holde arrangementet.

- Etter et møte, så kom vi fram til at dette var mye viktigere, sier Hesselroth og legger til at de ansatte har vært svært positive til arrangementet.

Ifølge Hesselroth kommer Tjuvholmen Sjømagasin til å stille med en større bemanning enn vanlig. Dette fordi restauranten har gjort det frivillig for de ansatte om de vil være med eller ikke.

- Vi regner med omtrent 20 ansatte på lørdag som gleder seg til dette. De aller fleste har også takket nei til å få lønn for arrangementet, sier Emma Hesselroth som også forteller at artisten Bertine Zetlitz skal spille under middagen.

Støtter Kirkens Bymisjon Tjuvholmen Sjømagasin startet opp i 2009 og er en del av Fursetgruppen. De eier 22 spisesteder i Oslo og støtter Kirkens Bymisjon med 500 middager i løpet av sistnevntes juleaksjon.

Årets juleaksjon heter «Gled som gruer seg til jul» og næringslivsansvarlig i Kirkens Bymisjon, Ragnhild Østmo, forteller om stor oppslutning rundt den.

- Det er veldig verdifullt for oss at det er så mange gode venner av Kirkens Bymisjon som ønsker å bidra. Gjennom denne drahjelpen når vi ut til flere og kan glede enda flere i forbindelse med julen, sier Østmo på bymisjonens hjemmesider.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media