SUKSESS: Operasjonsteamet på Tygerberg hospital, som er tilknyttet Stellenbocsh-universitetet i Cape Town, brukte ni timer på å gjennomføre den kompliserte penistransplantasjonen. Foto:  Stellenbosch University
SUKSESS: Operasjonsteamet på Tygerberg hospital, som er tilknyttet Stellenbocsh-universitetet i Cape Town, brukte ni timer på å gjennomføre den kompliserte penistransplantasjonen. Foto: Stellenbosch UniversityVis mer

Denne gjengen utførte verdens første vellykkede penistransplantasjon

21-åring fikk penisen til avdød donor i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sørafrikanske leger melder at de har utført verdens første vellykkede penis-transplantasjon.

Suksessoperasjonen skjedde på Tygerberg hospiial ved Stellenbosch-universitetet i Cape Town i Sør-Afrika 14. desember i fjor.

Universitetet skriver i en pressemelding at nå er den 21 år gamle pasienten blitt helt frisk og de har sluppet sensasjonsnyheten.

Pasienten fikk sin penis amputert under et feilslått forsøk på omskjæring.

- Dette er en veldig alvorlig situasjon. For en ung mann på 18 eller 19 er det veldig traumatisk å miste sin penis, sier professor André Van der Merwe, som leder operasjonen.

Legene brukte ni timer på å gjennomføre den kompliserte penis-operasjonen, opplyser universitetet.

21-åringen mottok organet til en avdød donor.

- Nå har vi bevist at det kan la seg gjøre. Vi kan tilføre et organ som fungerer like godt som det personen hadde tidligere, sier professor Frank Graewe, en ledende plastisk kirurg på Stellenbosch- universitetet.

Han legger til:

- Det er et privilegium å få lov til å være en del av team som har gjennomført verdens første vellykkede penis-transplantasjon.