Denne grafen viser asylutviklingen i Norge

På én måned sank antall asylsøkere med 7000.

Denne grafen viser asylutviklingen i Norge
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går presenterte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug regjeringens forslag til integreringsmelding.

Allerede tirsdag kveld ble det kjent at Listhaug kutter 800 millioner fra mottaksapparatet som følge av at færre flyktninger enn antatt kommer til Norge.

Statistisk sentralbyrå (SSB) har laget et bakteppe for integreringsmeldingen, som også ble presentert denne uka.

Den viser den dramatiske nedgangen i antall asylsøkere til Norge.

7000 på en måned I spesielt oktober og november i fjor omtalte mediene hyppig asyltilstrømmingen som asylkrise. Daglig kunne det komme 200 over Storskog fra Russland til Norge. I løpet av ei uke i starten av november kom det 1113 asylsøkere over grensa i nord.

Situasjonen var kaotisk i Norge og flere steder i Europa, men plutselig sa det stopp for asylankomster til Norge. Det viser SSBs tall.

Den første store oppsvinget kom i september i fjor. Da økte antall asylsøkere fra 2325 i august til 4979. Oktober var den måneden med desidert høyest antall ankomne. Da kom 8666 asylsøkere til Norge, etterfulgt av 8170 i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer