UTFORDRENDE: Politiet på Romerike ligger an til å gjennomføre 600 tilrettelagte avhør i år. Geir Solem (i bakgrunnen) er leder for politiet på Romerike politistasjon på Lillestrøm. Han sier det blir utfordrende.  Foto: Øistein Norum Monsen
UTFORDRENDE: Politiet på Romerike ligger an til å gjennomføre 600 tilrettelagte avhør i år. Geir Solem (i bakgrunnen) er leder for politiet på Romerike politistasjon på Lillestrøm. Han sier det blir utfordrende.  Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Overgrep mot barn:

Denne grafen viser en enorm utfordring for politiet: - Vi løper fra avhør til avhør

Loven krever at politiet må foreta tilrettelagte avhør innen sju dager. Politiet på Romerike gjennomførte 300 slike avhør i fjor. I år ser de for seg at antallet blir doblet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

LILLESTRØM (Dagbladet): Onsdag var justisminister Per-Willy Amundsen og barne- og likestillingsminister Solveig Horne i møte med politiet på Romerike for å høre om «OP Edit», en større etterforskning som har avdekket ulovlig chatting som seksualiserer barn og deling av materiale som seksualiserer barn.

Politiet etterforsker også fysiske overgrep i saken, som er en utspringssak fra «Dark Room»-etterforskninga i Vest politidistrikt.

«OP Edit» etterforsker fire personer fra Romerike, 27 saker er sendt til andre politidistrikt, et tosifret antall saker, med utenlandske gjerningsmenn, er sendt til Kripos.

Flere steder i landet jobber politiet med store og komplekse saker som gjelder nettovergrep. Sakene er utfordrende, ressurskrevende og krever spesiell kompetanse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn