Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne grana skal tennes klokka 16 i dag

Tatt av vinden i Stjørdal. For andre gang på to dager.

FEIL VEI: Julegrana som etter planen skal tennes klokka 16 i dag, knakk og falt som følge av sterk vind i natt. Arrangøren håper å kappe treet mindre eller erstatte treet i tide. Foto: Tor Aage Hansen
FEIL VEI: Julegrana som etter planen skal tennes klokka 16 i dag, knakk og falt som følge av sterk vind i natt. Arrangøren håper å kappe treet mindre eller erstatte treet i tide. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 16.00 i dag er små og store Stjørdal velkomne til den tradisjonsrike julegrantenninga på Torvet i byen, opplyses det på Stjørdal kommunes hjemmesider.

Blant arrangementene i ettermiddagen er gang rundt juletreet. Det kan bli langt å gå rundt det nå.

For i løpet av natta har det svære treet på torget knekt og falt i bakken etter å ha blitt tatt av voldsom vind. Men julegrantenning skal det bli sier arrangør Merethe Strand Hamborg.

- Jeg har ikke fått signaler om noe annet. Vi håper å kappe treet som ligger der eller skaffe til veie et litt mindre tre slik at vi kan gjennomføre dette. Jeg er allerede klar med nisselue, sier Hamborg, som er leder kultur, næring og miljøkomiteen i kommunen.

Det er uvær over store deler av landet i dag og flere fjelloverganger er stengt for trafikk eller regulert med kolonnekjøring.

Andre gang Hun sier det vanligvis er et ganske godt oppmøte på arrangementet, men det er dårlig vær i dag.

- Slike arrangement er jo litt avhengig av været, men vi får håpe det roer seg litt framover nå, sier hun.

Grana har bydd på problemer tidligere i uka også da det også blåste ned i forbindelse med at man forsøkte å reise treet på torget første gang.

For to dager siden skrev kommunen på sine nettsider.

«Julegrana er nå på plass, og det er gjort flere sikkerhetstiltak for å stabilisere og sikre at julegrana blir stående.»

I natt blåste den ned igjen.

- Det er ikke uvanlig med dårlig vær og vind på denne tida, men det er litt mer voldsomt enn det pleier nå om dagen. Det kan ha noe med størrelsen på grana å gjøre også, sier Hamborg.

Tar det alvorlig Ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal er bortreist får ikke vært til stede på den eventuelle julegrantenninga i ettermiddag, men hadde hørt om grana på bakken da Dagbladet tok kontakt.

Han sier de tar trefallet på alvor.

- Selv om man kan se litt humoristisk på at dette nå skjer for andre ganger, er det samtidig alvorlig at det skjer. Heldigvis er ingen skadd, sier ordføreren og legger til:

- Jeg har aldri opplevd lignende.

FÅTT SEG EN KNEKK: For andre gang på to dager blåser treet over ende. Foto: Tor Aage Hansen
FÅTT SEG EN KNEKK: For andre gang på to dager blåser treet over ende. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media