Denne gutten skal dø i fengsel

Lionel Tate (13) ble i dag dømt til livsvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse. Tate ble dømt for å ha slått ihjel ei seks år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken som har pågått i Fort Lauderdale i Florida har vakt oppsikt over hele verden. Tate er en av de yngste som er domfelt som en voksen i staten.

Juryen brukte tre timer på å komme fram til kjennelsen, som var helt i tråd med aktors påstand. De mente Tate hadde slått, sparket og trampet på 6 år gamle Tiffany Eunick til hun døde.

Forlik

Jenta hadde fått skader som kunne sammenliknes med et fall fra en tre etasjers bygning, skriver nyhetsbyrået AP.

Eunick er en venn av familien Tate. Drapet skjedde hjemme hos dem, mens 13-åringens mor lå og sov.

Før rettssaken prøvde aktoratet å komme fram til et forlik med Tates forsvarer Jim Lewis. Aktor ville senke påstanden sin til ti år fengsel og ti års sikring, hvis Tate sa seg skyldig i forsettlig drap.

Det gikk ikke Tate og hans forsvarer med på. Gutten ble til slutt dømt til livsvarig fengsel for overlagt drap, uten mulighet til prøveløslatelse.

Fribryting

Tates forsvarer har sagt at amerikansk fribryting, «wrestling», var årsaken til drapet. Han sier at Tate er umoden, og ikke forsto at de profesjonelle fribryterne er opplært til å late som om de slår uten å skade hverandre.

- Han ville etterlikne dem. De var heltene hans, sammen med Batman og Supermann. Han elsket å leke, sier Tates forsvarer Jim Lewis.

DØMT: Lionel Tate (13) ser på mora si Kathleen Grossett-Tate før retten ble satt tirsdag 16. januar i år.