Denne hedgefond-toppen kan sørge for at Argentina går konkurs

Nå kan han sikre seg milliardgevinst.

KAN VELTE ARGENTINA: Hedgefond-topp Paul Singer (69) krever milliardbeløp fra Argentina, og har fått medhold fra Høyesterett i USA. Men Argentina sier at de nekter å bøye seg for det de kaller utpressing. Foto: World Economic Forum/Remy Steinegger
KAN VELTE ARGENTINA: Hedgefond-topp Paul Singer (69) krever milliardbeløp fra Argentina, og har fått medhold fra Høyesterett i USA. Men Argentina sier at de nekter å bøye seg for det de kaller utpressing. Foto: World Economic Forum/Remy Steinegger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyesterett i USA har besluttet at Argentina må betale 1,33 milliarder dollar, over åtte milliarder kroner, til hedgefond-toppen Paul Singer (69) og flere andre kreditorer.

Avgjørelsen kommer etter en elleve år lang kamp i rettsvesenet mellom Argentina og Singer - og gigantregninga må være betalt innen slutten av måneden.

- USAs høyeste rett har talt. Nå er det på tide at Argentina overholder sine forpliktelser overfor kreditorene, sier 59-åringen selv.

- Utpressing av spekulanter Landets president Cristina Fernández de Kirchner har i en TV-sendt tale uttalt at de nekter å bøye seg for det hun mener er utpressing, melder nyhetsbyrået AP.

Det kan bety at Argentina i slutten av måneden vil misligholde statsgjelda for andre gang på 13 år.

- Som president kan jeg ikke utsette landet for denne utpressingen. Det er vår plikt å betale våre kreditorer, men ikke å bli ofre for utpressing av spekulanter, sier Fernandez.

Investerte i statsgjeld Hele konflikten handler om investeringer i argentinsk statsgjeld for 13 år siden. For kort tid etter at Singer investerte i statsgjelda gikk landet konkurs - etter at de hadde misligholdt statsgjeld på hele 95 milliarder dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer