Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne heltedåden fikk kongen til å dele ut millionbelønning

To tenåringsgutter reddet livet til 11-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to tenåringsguttene Mohammed Omar Al Shamma og Mustafa Ahmed Mohammed forhindret det som kunne ha blitt en tragedie, da en brann brøt ut i en boligblokk i den saudiarabiske byen Jeddah i vår.

En 11 år gammel gutt var nemlig fanget inne i boligblokkas tredjeetasje, uten mulighet til å ta seg ut.

Det fikk de to tenåringsguttene med seg, og tappert og snarrådig satte de igang en livsviktig redningsaksjon, i påvente av at brannvesenet skulle ankomme stedet.

Reddet gutten Heltedåden er fanget opp på film, og viser de to begynne på jobben med å få opp gitteret som satt fast foran vinduet, som er 11-åringens eneste trygge rømningsvei.

Samtidig spiser flammene seg oppver boligblokka.

En gruppe tilskuere heier fram de unge redningsmennene og jubler når de endelig får åpnet vinduet, løftet gutten ut og tatt ham trygt ned på bakken, rett før brannvesen ankommer boligblokka.

Kongelig millionbelønning 11-åringen slapp altså unna flammene i god behold.

Også den saudiarabiske kongen fikk med seg tenåringens tapre innsats, og mente nok at de to guttene fortjente en ekstra oppmerksomhet for sin livreddende innsats.

For ifølge 24/7 News fikk begge de to unge livredderne tildelt en dusør på én million saudiarabiske riyal, tilsvarende 1,5 millioner norske kroner, fra kong Abdullah av Saudi-Arabia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media