Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Denne historien er historien om gutten som skulle bygge et bord til jul til mamma, og som kom hjem med en brødfjøl

Bellona-Frederic Hauge i Mongstad-høringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frederic Hauge var sedvanlig krass i høringsboksen i Stortinget i dag, og kom med den ene tabloide uttalelsen etter den andre:

- Denne historien er historien om gutten som skulle bygge et bord til jul til mamma, og som kom hjem med en brødfjøl,sier Bellona-Hauge.

- Spøkelsesby Litt tidligere i høringa sa han også at teknologisentret som Jens Stoltenberg mener er verdensledende og en månelanding «vil være en død spøkelsesby om få år, og mener alle pengene til Mongstad burde vært satset på fullskala rensing fra dag én».

Han skjønte heller ikke kostnadsanslagene som Jens Stoltenberg refererte tidligere i høringa når det gjelder Mongstad.
- Jeg er litt rystet over å høre Jens Stoltenberg referere tallene slik, sa Bellona-Hauge.

Ikke godt nok informert Frederic Hauge mener at Stortinget skulle ha vært bedre orientert om flere sider ved prosjektet.

- De stedene jeg mener kontrollkomiteen virkelig må undersøke om de har fått riktig informasjon om, er aminsaken og kostnadene på 20-25 milliarder kroner. Her har man ikke sørget for at Stortinget har den riktige informasjon, sier Hauge.

Hauge mener Stortinget burde fått bedre informasjon om problemene i Gassnova. Marius Holm i Zero mener problemet at et bredt flertall i Stortinget ikke har korrigert et prosjekt som var på feil kurs.

Mørk måne Hauge er glad for at Mongstad er havnet i Kontroll- og konstitusjonskomiteen:

- Det vi opplevde her er ikke en månereise, men jeg er veldig glad for at kontroll- og konstitusjonskomiteen kan bidra til å belyse the dark side of the moon.
Hauge mener videre at det har foregått et voldsomt spill, og at Stortinget har fått feil informasjon. Hauge mener videre at man ikke hadde trengt å bygge testsentret, man kunne gått rett på bygging av et fullskala renseanlegg.

Hauge mener Olje- og energidepartementet ikke har hatt kontroll med Gassnova. Han anklager OED for å villedet Stortinget da de utsatte Mongstad-prosjektet ved å vise til kreftfare.

Dårlige avtaler Abid Raja (V) spør om hvilke rådgivere staten brukte da de inngikk avtalen med Statoil om Mongstad-prosjektet. Hauge sier Econ, Sintef var inne i bildet. Han mener det regjeringens underutvalg med hjelp av regjeringsadvokaten som forhandlet for staten.

Marius Holm slår fast at avtalen er dårlig. Han mener den burde vært reforandlet. Man kunne laget en modell med gulrøtter til Statoil.

• Følg Dagbladets live-dekning av Mongstad-høringen her.
 

MILJØETS MENN:  Marius Holm i Zero og Frederic Hauge i Bellona er i Mongstad-høringa i dag. De er ikke imponert over Jens Stoltenbergs månelanding. Foto Nina Hansen .
MILJØETS MENN: Marius Holm i Zero og Frederic Hauge i Bellona er i Mongstad-høringa i dag. De er ikke imponert over Jens Stoltenbergs månelanding. Foto Nina Hansen . Vis mer
KNALLHARD KRITIKK:  Aps Martin Kolberg stiller spørsmål og lytter til den nådeløse kritikken fra ellonas Frederic HaugeJens i dagens høring i Stortinget om Mongstad. Foto Nina Hansen / Dagbladet .
KNALLHARD KRITIKK: Aps Martin Kolberg stiller spørsmål og lytter til den nådeløse kritikken fra ellonas Frederic HaugeJens i dagens høring i Stortinget om Mongstad. Foto Nina Hansen / Dagbladet . Vis mer
Hele Norges coronakart