Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Denne historien kommer til å nå ut til hele verden

Kidnappingssiktede Phillip Garrdio (58) skal ha kontaktet lokalradio-stasjon etter pågripelsen.

HOLDT FANGET HER: I denne bakgården skal 29-åringen ha blitt holdt i fangenskap av 58-åringen, ifølge politiet. Foto:  EPA/MONICA M. DAVEY/Scanpix
HOLDT FANGET HER: I denne bakgården skal 29-åringen ha blitt holdt i fangenskap av 58-åringen, ifølge politiet. Foto: EPA/MONICA M. DAVEY/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): I går ble det avslørt at den nå 29 år gamle Jaycee Lee Dugard har blitt holdt fanget av Phillip Craig Garrido (58) i 18 år, etter at hun ble kidnappet utenfor sitt hjem mens hun ventet på skolebussen i 1991 som 11-åring.

Kona til Garrido er også siktet for å ha medvirket til forbrytelsen.

Etter pågripelsen skal det hevdes å være 58-åringen ha ringt den lokale radiostasjonen KCRA 3 i Sacramento. Han hevder at livet hans nå er i orden, og han mener historien hans kommer til å nå verdenspressen. Noe den allerede har gjort.

- Dere vil bli imponert
- Dere kommer til å bli helt imponert over denne historien. Den kommer til å bli hørt over hele verden, sier Garrido til kanalen.

Hør det flere minutter lange intervjuet her.

Jaycee skal ha fått to barn i fangenskapet i byen Antioch i California, USA.

Garrido avslører ikke mye om bakgrunnen for saken, men hevder han skal komme tilbake med mer når han får snakket med advokaten sin og får tak i dokumentasjon som nå skal være overlevert til FBI, blir det sagt i intervjuet.

Mannen brister i gråt når han forteller om den kidnappede jenta og forteller at barna hennes sov hos ham nesten her natt. Han hevder han aldri har forgrepet seg på Dugard eller gjort henne noe vondt.

KIDNAPPET SOM 11-åring: Jaycee Lee Dugard Ble kidnappet mens hun ventet på skolebussen utenfor huset sitt i 1991. Nå, 18 år senere, er hun funnet i live. Foto: AP/Scanpix
KIDNAPPET SOM 11-åring: Jaycee Lee Dugard Ble kidnappet mens hun ventet på skolebussen utenfor huset sitt i 1991. Nå, 18 år senere, er hun funnet i live. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Jaycee og barna skal ha vært holdt isolert i en bakgård med et telt og et uthus bak mannens hus i Antioch i California. Det kan se ut som om jenta, som nå er 29 år, aldri har forlatt bakgården der hun ble holdt.

- Delte ut religiøs litteratur
Garrido er tidligere dømt og fengslet for seksuell mishandling av mindreårige og hadde derfor forbud mot å nærme seg barn. Han ble derfor hentet inn av politiet etter å ha blitt observert med to barn i en park i Berkeley i California.

Naboene observerte også de to jentene han hadde fått med Dugard, da de var med Garrido til universitetsområdet på Berkeley. Der delte de ut religiøs litteratur, ifølge lokalavisa Contra Costa Times.

Garrido var ifølge San Francisco Chronicle kjent som en raring, som hevdet at han kunne fange stemmen til Gud.

Undersheriff Fred Kollar, som i går holdt en pressekonferanse om saken, beskrev bakgården som gjemt, med en større hage som var arrangert slik at «ofrene skulle isoleres fra kontakt fra utsiden», ifølge ABC News.

Inngangen til bakgården gikk gjennom et høyt gjerde, og det var mange høye trær rundt. Inne i selve bakgården var det flere skur og telt, kun primitive fasiliteter for bad og toalett, og hadde elektrisitet gjennom en skjøteledning.

På utsiden var det flere stengsler, blant annet en lydisolerende dør. Selv politimennene som jevnlig holdt oppsyn med den dømte sexforbryteren Garrido, fant aldri ut hva som foregikk i bakgården.

Ingen av barna skal noen gang ha vært hos lege eller gått på skolen.

SIKTET: Phillip Garrido (58) skal ha ringt en lokal radiostasjon etter pågripelsen. Han mener saken er en fantastisk historie som kommer til å ryste en hel verden. Foto: EPA/Scanpix
SIKTET: Phillip Garrido (58) skal ha ringt en lokal radiostasjon etter pågripelsen. Han mener saken er en fantastisk historie som kommer til å ryste en hel verden. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling