Denne ildkula fikk nødtelefonene til å gå varme

Hundrevis ringte for å fortelle om «mystisk objekt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere hundre bekymrede innbyggerne i den amerikanske staten Indiana og noen av nabostatene ringte lørdag nødtelefonene da de fikk øye på et kraftig lys over nattehimmelen.

Ildkula ble fanget opp av et Nasa-kamera i Ohio klokka 23.33, lokal tid. I videoen kan du se det sterke lyset fyke raskt over himmelen, og forsvinne nesten like fort som det kom.

Ifølge amerikanske National Weather Service er det merkelige lyset sannsynligvis en meteor eller romstøv som har falt fra verdensrommet.

Bill Cook, sjef for NASAs Meteoroid Environment Office, bekrefter imidlertid at ildkula var en meteor. Han opplyser at den ble sett over Alabama, og deretter beveget seg mot sørøst. Ildkula brant til slutt opp over Atlanta.

- Ut ifra bildene og videoene vil jeg estimere at ildkulas lysstyrke er omtrent like sterk som månelyset, noe som betyr at meteoren var rundt 5-10 centimeter i diameter, sier Cook.

American Meteor Society registrerte over 400 vitneobservasjoner, og flere var så bekymrede at de kontaktet nødetatene for å fortelle om «det mystiske objektet». Ifølge organisasjonene har det vært 13 lignende ildkuler så langt i år.