Denne ildkula fikk nødtelefonene til å gå varme

Hundrevis ringte for å fortelle om «mystisk objekt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere hundre bekymrede innbyggerne i den amerikanske staten Indiana og noen av nabostatene ringte lørdag nødtelefonene da de fikk øye på et kraftig lys over nattehimmelen.

Ildkula ble fanget opp av et Nasa-kamera i Ohio klokka 23.33, lokal tid. I videoen kan du se det sterke lyset fyke raskt over himmelen, og forsvinne nesten like fort som det kom.

Ifølge amerikanske National Weather Service er det merkelige lyset sannsynligvis en meteor eller romstøv som har falt fra verdensrommet.

Bill Cook, sjef for NASAs Meteoroid Environment Office, bekrefter imidlertid at ildkula var en meteor. Han opplyser at den ble sett over Alabama, og deretter beveget seg mot sørøst. Ildkula brant til slutt opp over Atlanta.

- Ut ifra bildene og videoene vil jeg estimere at ildkulas lysstyrke er omtrent like sterk som månelyset, noe som betyr at meteoren var rundt 5-10 centimeter i diameter, sier Cook.

American Meteor Society registrerte over 400 vitneobservasjoner, og flere var så bekymrede at de kontaktet nødetatene for å fortelle om «det mystiske objektet». Ifølge organisasjonene har det vært 13 lignende ildkuler så langt i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer