Denne Iphone-laderen kan hacke datamaskinen din

Snart skal den bli enklere å få tak i, ifølge utvikleren, som forbereder masseproduksjon av «hacker-kabelen».

HACKER-KABEL: Denne tilsynelatende vanlige Iphone-kabelen lar andre ta over datamaskinen den er koblet til. Foto: Produsenten
HACKER-KABEL: Denne tilsynelatende vanlige Iphone-kabelen lar andre ta over datamaskinen den er koblet til. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ved første øyekast ser denne laderen akkurat ut som en sertifisert Iphone-lader, men på innsida skjuler det seg flere komponenter som gjør at en hacker kan ta over datamaskinenen den kobles til.

- Det ser ut som en helt vanlig kabel og fungerer også som det. Ikke engang datamaskinen din vil merke forskjellen, fram til jeg, som en angriper, tar over kontrollen, sa sikkerhetseksperten med kallenavnet MG til Motherboard under hackerkonferansen Def Con i august.

Nå melder samme nettsted at kabelen har blitt produsert på en fabrikk med stort hell, og at produktet dermed er klart for masseproduksjon.

Håper å senke prisen

MG har selv utviklet produktet, og fram til nå laget alle kablene for hånd.

Når den er koblet til en datamaskin, oppretter kabelen et trådløst WiFi-nett angriperen kan koble seg på, for så å «ta over» maskinen via en telefon.

- Det er som å sitte med tastaturet og musa til offeret, uten å faktisk være der, sa MG da han demonstrerte produktet for Motherboard.

Prisen ligger foreløpig på 200 dollar, eller i underkant av 2000 kroner, men sikkerhetseksperten håper å kunne senke prisen når fabrikkproduksjonen er i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer