Denne jenta samler Irak

Spontan gatedans i Irak da Shadha vant arabisk Idol

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Irak hadde god grunn til feire lørdag da Shadha Hasoun (25) vant Star Academy, den arabiske varianten av Idol.

Hennes vei til finalen i det som kan være den arabiske verdens mest sette underholdningsprogram, utløste spontan dansing i gatene.

Hundrevis av fans hadde samlet seg i den kurdiske byen Ibril. Mengden jublet, vinket og kastet konfetti i luften da vinneren ble annonsert. Finalen ble arrangert i den libanesiske hovedstaden Beirut.

Millioner av irakere har sittet som limt til skjermen hver fredag siden konkurransen begynte i desember. De har fulgt Hasouns vei til finalen.

Shadha sier hun er overrasket over at det irakiske folk som la til side sin motsetninger og stemte henne frem.

- Jeg regnet ikke med det ville skje, sier den glade vinneren.

- Hvis det irakiske folk har ventet på noen for å synge og gjøre dem glade, så er jeg klar for å gjøre det hvert minutt, hvert sekund hvis det kan samle oss og gjøre oss lykkelige, sier vinneren til nyhetsbyrået AP

Shadha har fått tilnavnet «Datteren av Mesopotamia» og da hun vant, draperte hun det irakiske flagget rundt seg.

Denne jenta samler Irak

-Jeg takker Bagdad og jeg takker Irak, sa hun i takketalen.

Den siste uken har vært en av de blodigste siden krigen begynte. Over 500 personer er drept i kamper og bombeangrep. Shadha Hasoun klarte å skape glede uavhengig av tilhørighet, blant et folk som lever med trusselen om borgerkrig hengende over seg hver dag.

VANT IRAKERNES HJERTER: Shadha Hasoun samlet Irak da hun den arabiske utgaven av Idol.