<strong>FIKK HÅRET I TENNENE:</strong> Dawn Brancheau (40) ble dratt under vann av en spekkhogger under et show på Sea World i Orlando, Florida. Arkivfoto: AP/Todd Connell
FIKK HÅRET I TENNENE: Dawn Brancheau (40) ble dratt under vann av en spekkhogger under et show på Sea World i Orlando, Florida. Arkivfoto: AP/Todd Connell Vis mer

Denne jobben ble hennes død

Dawn (40) druknet da håret satte seg fast i spekkhoggerkjeften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Treneren Dawn Brancheau på Sea World i Orlando i Florida ble drept under et show i februar i år. Nå har årsaken til ulykken kommet for en dag: Brancheaus hår satt seg fast i spekkhoggerens munn, skriver Vancouver Sun.

Sjokkerte publikummere ble vitne til at den kvinnelige trenere ble dratt under vann av spekkhoggeren Tillikum. Før showet hadde Brancheau foredratt for turistene som besøkte Sea World om spekkhoggere.

Hun skulle akkurat til å starte showet og lå i bassenget, ansikt til ansikt med Tillikum, da spekkhoggeren plutselig dykket og hun ble dratt under vann.

Publikum ble hjelpeløse vitner til hennes dødskamp. Hun klarte å komme seg til overflaten en gang, bare for å bli dratt ned i vannet igjen.

Da 40-åringen kom seg til overflaten, skal håret ha løsnet, men Tillikum bet tak i henne igjen og dro henne under nok en gang.

Ifølge Lynn Shaber ved Sea World er dette Tillikums vis.

- Han biter seg fast i ting og slipper ikke gjerne grepet, sier hun.

Denne spekkhoggeren var også innblandet i en dødsulykke i Canada i 1991, hvor en annen kvinnelig trener omkom.

<strong>ARBEIDSULYKKE:</strong> Dawn Brancheau lå ansikt til ansikt i bassenget med sin venn, spekkhoggeren Tillikum, da ulykken inntraff foran øynene på et sjokkert publikum. Foto: AP/Todd Connell
ARBEIDSULYKKE: Dawn Brancheau lå ansikt til ansikt i bassenget med sin venn, spekkhoggeren Tillikum, da ulykken inntraff foran øynene på et sjokkert publikum. Foto: AP/Todd Connell Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer