Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne julegaven ble sendt fra Sarpsborg, men når ikke fram til jul

Vet du hvem Sandra og Elin er? Da vil Postens julegavedetektiver høre fra deg.

 HAR DU SENDT DENNE?:  Postens julegavedetektiv vil gjerne komme i kontakt med vedkommende som har sendt denne. Vet du hvem det er? Foto: Posten
HAR DU SENDT DENNE?: Postens julegavedetektiv vil gjerne komme i kontakt med vedkommende som har sendt denne. Vet du hvem det er? Foto: Posten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk hele Dagbladets database over julegaver på avveie her!

(Dagbladet): "Til Sandra fra Elin". Det er skrevet med svart tusj på en til-og-fra-lapp klistret på rødt gavepapir. Trolig er teksten skrevet av et barn. Julegaven har sort bånd på seg, og er sendt fra en post-i-butikk i Sarpsborg.

Det er de eneste ledetrådene Postens julegavedetektiv Joachim Madsen har å gå etter når han skal forsøke å finne gavemottakeren.

Julegaver som ikke kommer fram grunnet manglende sendeinformasjon, handler på Madsens pult på Postens godsterminal i Oslo. Han er en av i alt to julegavedetektiver som etterforsker og oppklarer julegavemysterier i juletida.

Ber om hjelp - Denne er vanskelig, vedgår Madsen overfor Dagbladet.

Han forteller at forsendelser med bare en pakke er vanskeligere å spore tilbake til senderen eller spore opp mottakeren. I slike tilfeller er det svært få ledetråder.

- Pakker med flere gaver har ofte flere navn. Da kan man kryssjekke navnene og se om de bor på samme adresse, hvis man også har stedet de skulle til. Her har vi et navn: Elin, og vi vet at den er sendt fra Sarpsborg.

Derfor ber han igjen Dagbladets lesere om hjelp til å løse mysteriet, som han gjorde tidligere denne uka.

Da etterlyste han noen som kjente Heidi, Rune og Caroline.

- Saken er løst. De så saken på Dagbladet og tok kontakt. Gavene kommer fram, sier Madsen.

Kjenner du igjen noen gaver? Dagbladet har opprettet en database med alle gavene som ikke når fram. I databasen ligger det beskrivelser av pakkene som mangler adresse til mottaker. Den oppdateres daglig med nye mysterier.

Databasen lar deg enkelt tipse Posten om hver enkelt pakke hvis du har informasjon som kan oppklare saken. Hvilke saker som blir oppklart, blir også registrert i Dagbladets julegavedatabase.

Så langt er det 131 julegavemysterier i databasen. 27 er løst. Det er ventet at antallet gaver som ikke når fram ender på drøyt 300.

Mange romjulsgaver Men ofte merker man ikke at noe mangler før nettopp julekvelden er kommet. Madsen erfarer at de fleste henvendelsene om savnede julegaver kommer først i romjula.

- Og det er jo synd at gavene ikke er under treet den 24., men ofte kommer de aller fleste gavene fram etter en liten stund. Det blir vanligvis mange romjulsgaver, sier han.

Satser på rekord Med hjelp fra Dagbladets lesere, håper julegavedetektivene på rekordmange oppklarte saker i år.

- Nå satser vi på 100 prosent oppklaringsrate, sier Åse Lerfald, den andre julegavedetektiven som årlig etterforsker rundt 300 julegavemysterier.

Detektivene gir seg på nyåret. Den 10. januar bør alle sakene være oppklart.

Sjekk hele Dagbladets database over julegaver på avveie her!

 TRENGER HJELP:  Postens julegavedetektiver Åse Lerfald og Joachim Madsen trenger hjelp til å oppklare et julegavemysterie. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRENGER HJELP: Postens julegavedetektiver Åse Lerfald og Joachim Madsen trenger hjelp til å oppklare et julegavemysterie. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer