Denne katta blir slankekjendis i USA

Det begynte med at Hercules stakk av hjemmefra. Nå har han oppnådd stjernestatus for sin gode appetitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den feite katten Hercules er i ferd med å bli superkjendis i USA, melder nyhetsbyrået AP.

Videoen som viser den korpulente kattepusen på nærmere ti kilo sittende fast i hundedøra på en garasje, mens han forsyner seg med hundemat, er blitt en klikkvinner på YouTube og har gått sin seiersgang i amerikanske medier.

Se videoen fra The Oregonian her på YouTube.

Nå skal Hercules stille opp i en magasinartikkel for livsstilsdronningen Martha Stewart. Artikkelen skal handle om hvordan kjæledyr kan få hjelp til å gå ned i vekt.

I tillegg er Hercules en het kandidat til å bli talsmann for et lavkalori-kattematprodukt. En canadisk beundrer har også meldt sin interesse for Hercules\' sæd.

Forsvant da eieren måtte på sykehuset

Men hvordan gikk det egentlig til at katten Hercules oppnådde stjernestatus?

Historien har sitt utspring i juni i fjor sommer. Da måtte Hercules\' eier, Geoff Earnest (31) legges inn på Washington Medical Center for en dobbel lungetransplantasjon.

TIPSET MEDIA: Hercules ble tatt på fersken da han stjal hundemat gjennom hundedøra hjemme hos 
Jadwiga Drozdek i en av Portlands forsteder. Dyrepasserne som fikk ansvaret for den tilsynelatende hjemløse katten, tipset media om kattehistorien. Faksimile: The Oregonian
TIPSET MEDIA: Hercules ble tatt på fersken da han stjal hundemat gjennom hundedøra hjemme hos Jadwiga Drozdek i en av Portlands forsteder. Dyrepasserne som fikk ansvaret for den tilsynelatende hjemløse katten, tipset media om kattehistorien. Faksimile: The Oregonian Vis mer

Earnest, som lider av den sjeldne sykdommen cystisk fibrose, hadde sørget for at noen skulle passe på sin firbente venn.Men Hercules forsvant og Earnest trodde katten han hadde hatt i fire år var død.

Tatt på fersken

Den brunstripede katten var imidlertid langt ifra død.

I stedet tok Jadwiga Drozdek den tjukke katten på fersken mens han gjorde det han liker aller best - nemlig å spise. I forrige måned fikk hun øye på Hercules\' brede bak stikkende ut av hundedøra på garasjen hennes.

Fastklemt i døra forsynte Hercules seg av et annet kjæledyrs matskål før han endte opp på Oregon Humane Society.

De varslet media om kattens eksapader, og ganske snart var Hercules i alle kanaler. En kveld tidlig i januar satt Earnest hjemme og så bildet av den feite katten på fjernsyn.

- Det ser ut som Hercules, tenkte Earnest.Og ikke lenge etterpå var Hercules og Earnest gjenforent. Her kan du se den andre videoen fra The Oregonian på YouTube.

Har noe til felles

Siden Hercules kom hjem til Earnest har han mer eller mindre fortsatt sin bedagelige livsstil, men han må nå tåle å leve på diett.

Den litt nye livsstilen innebærer blant annet noe mindre mat og en spasertur i bånd rundt omkring i nabolaget der han bor.

Hittil har han klart å kvitte seg med en halvkilo. Ifølge Hercules\' dyrlege Joshua Herner gjør det ikke noe om katten mister en kilo eller to til.

Earnest synes ikke det er så nøye.

- Han er bare en stor katt. Jeg vil ikke se at han blir noe mindre, sier katteieren, som føler han virkelig har noe til felles med kjæledyret sitt.

For to år siden fikk Earnest beskjed om at han ville dø uten lungetransplantasjon. Da Hercules forsvant trodde Earnest at han var borte for alltid.

- Han vendte tilbake fra de døde akkurat som jeg gjorde, sier Earnest til AP.

«Goliath»: Dyrepasser Tiffany Noreuil holder tikiloskatten Hercules. Under oppholdet på Oregon Humane Society fikk katten kallenavnet Goliath.
GJENFORENT: Geoff Earnest (31) trodde sin kjære Hercules var død. Katten forsvant mens Earnest var innlagt på sykehus for en dobbel lungetransplantasjon. Nå er de to lykkelig forent.