FANGET: Denne katten ble funnet fanget i en minkfelle. Den ene poten hadde dobbel størrelse og katten hadde knust alle fire hjørnetennene. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge
FANGET: Denne katten ble funnet fanget i en minkfelle. Den ene poten hadde dobbel størrelse og katten hadde knust alle fire hjørnetennene. Foto: Dyrebeskyttelsen NorgeVis mer

Denne katten kjempet for å komme seg løs fra minkfelle

Led av alvorlige skader og måtte avlives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da katten ble funnet av turgåere ved en sti i Stjørdal i Nord-Trøndelag, var den så vidt i live.

Etter at Dyrebeskyttelsen hadde fått en veterinær til å se på den, viste det seg at katten hadde kjempet en hard kamp de siste timene den levde.

- Dette er helt fryktelig. Vi ser mange forskjellige saker, men denne er spesielt stygg. Man kan bare forestille seg hvilke lidelser dette dyret har vært utsatt for, sier Hege Wensell, leder for Dyrebeskyttelsen Norge Trondheim og omegn, til Adressa.no.

Den ene poten hadde dobbel størrelse, katten hadde knust alle fire hjørnetennene.

Fanget i 12 timer 23. Mars ble Dyrebeskyttelsens avdeling i Trondheim kontaktet i forbindelse med denne katten.

- Både området rundt fellen og katten bar preg av at katten hadde vært fanget over lang tid. Katten har nok sittet fast lengre enn 12 timer, sier Linn Krogstad i Dyrebeskyttelsen Norge til Dagbladet.

Katten var svært medtatt og måtte avlives på stedet. Nå reagerer Dyrebeskyttelsen Norge på fangstfeller som utsetter husdyr for fare.
 
- Forferdelig Krogstad håper dette gir et stikk i samvittigheten til de som står bak slike feller.

- Sånne typer mennesker må helt åpenbart mangle empati. Det er bedritent gjort. Grusomt og forferdelig, sier hun.

Ulovlig - I dette tilfellet er det snakk om en lovlig minkfelle som er ulovlig satt opp. Slike feller er dessverre fremdeles tillatt i Norge, men skal settes opp slik at de ikke utgjør en fare for mennesker, husdyr eller eiendom, sier hun og er på generelt grunnlag mot bruk av dyrefeller.

Dyrebeskyttelsen får stadig spørsmål om feller og meldinger om feller som kan være til fare for både barn og husdyr.

Denne katten kjempet for å komme seg løs fra minkfelle

- Vi oppfordrer  publikum til å være oppmerksom og melde ifra slik at man kan gjøre noe med det før det går så galt som i dette tilfellet.

Organisasjonen har ikke klart å spore opp kattens eier og vil nå anmelde saken.

Seniorrådgiver Arild Sørensen i Direktoratet for Naturforvaltning sier til Adressa.no at dette ser ut til å være en ulovlig oppsetting av en minkfelle.

- Bestemmelsene sier at fellene skal settes opp slik at de bare fanger dyrene de er ment til å fange, nemlig villmink. De skal også merkes med navn og adresse. De skal ikke settes ut i områder med alminnelig ferdsel, og det ser ut som om dette ikke er fulgt, sier Sørensen til avisa.

Denne katten kjempet for å komme seg løs fra minkfelle