Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne kjolen fikk Geisy utvist

For uanstendig for brasilianske studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Brasil er et land som er velkjent for sin løssluppenhet. Bikinier bestående av to snorer er det ingen som hever et øyebrn over, men da 20 år gamle Geisy Arruda troppet opp på universitetet i denne kjolen, ble det bråk, skriver AP.

Studenten ble utvist fra Bandeirante Universitet søndag. Medstudentene mobbet henne da hun møtte til forelesning i en frekk, liten rød kjole 22. oktober.
Det ble så ille at hun måtte ta på seg en hvit frakk som tilhørte en professor før hun ble eskortert ut av politiet, som måtte beskytte henne mot rasende medstudenter.
En video av henne ble lagt ut på YouTube, og det var denne som førte til at hun ble utvist.

Nå har utdanningsdepartementet gitt universitetet en frist på ti dager til å gi dem en forklaring på omstendighetene rundt utvisningen.

Universitetet kom med en offentliggjøring i brasilianske aviser hvor de skrev at den kvinnelige studenten ble utvist fordi hun brøt med etiske prinsipper, akademisk verdighet og moal. De mente også at Arrud oppførte seg provoserende overfor universitetet.

- Vi følger reglene våre. Problemet er ikke klærne hennes, men oppførselen og holdningene hennes, sa universitetets advokat, Decio Lencioni til Globo TV.

Arruda, som studerte turisme, sa i dag at hun bare vil tilbake til studiene.
- Hele året mitt har gått nå. Det er veldig urettferdig. Hele Brasil så videoen. Jeg har alltid kledd meg på en måte som får meg til å føle meg vel, og som ikke støter noen.

Sivilt politi i Sao Bernardo do Campo, hvor universitetet ligger, vil nå etterforske de studentene som ble beskyldt for å mobbe Arruda. Universitetet har også gjort det klart at de vil utvise de som gjorde dette.

FOR DRISTIG: Denne kjolen fikk Geisys medstudenter til å se rødt. Foto: AP Photo/Leticia Moreira/ Folha Imagem/SCANPIX
FOR DRISTIG: Denne kjolen fikk Geisys medstudenter til å se rødt. Foto: AP Photo/Leticia Moreira/ Folha Imagem/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media