Kø på Oslo lufthavn

Denne køen er bare begynnelsen på hvordan det blir i sommer

Går mot rekordsommer på Oslo lufthavn.

KØ: Det var lang kø i passkontrollen på Oslo lufthavn lørdag ettermiddag, rapporterer Dagbladets reporter på stedet. Dette er trolig bare forsmaken på køen som er ventet i sommer. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
KØ: Det var lang kø i passkontrollen på Oslo lufthavn lørdag ettermiddag, rapporterer Dagbladets reporter på stedet. Dette er trolig bare forsmaken på køen som er ventet i sommer. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det, ikke uventet, mange reisende på Oslo lufthavn, og i passkontrollen var det i ettermiddag lang kø. Særlig for statsborgere som ikke er fra EØS-land.

Dagbladets reporter på stedet sier at køen var flere titalls meter.

Trond Meland, teamleder ved grensekontrollen i politiet, sier til Dagbladet at det var en typisk lørdagskø.

- Dette er bare småtall. Slik er køsituasjonen på en lørdag. I sommer øker det med antallet reisende, så da vil det i perioder være enda mer kø, sier Meland.

Dagens kø på Oslo lufthavn er derfor bare en smakebit på hvordan det kan bli i sommer.

Rekordsommer

Det går mot en rekordsommer på Norges hovedflyplass. Den store utfartsdagen 15. juni regner Avinor med at over 106 000 reisende kommer innom flyplassen, som enten reiser til eller fra.

- Vi står foran en sommer med svært mange reisende, og mange dager er det over 100 000 som skal ut og fly. Vi forventer et stort trykk gjennom hele juni og juli, og vi er godt forberedt, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer