Kø på Oslo lufthavn

Denne køen er bare begynnelsen på hvordan det blir i sommer

Går mot rekordsommer på Oslo lufthavn.

KØ: Det var lang kø i passkontrollen på Oslo lufthavn lørdag ettermiddag, rapporterer Dagbladets reporter på stedet. Dette er trolig bare forsmaken på køen som er ventet i sommer. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
KØ: Det var lang kø i passkontrollen på Oslo lufthavn lørdag ettermiddag, rapporterer Dagbladets reporter på stedet. Dette er trolig bare forsmaken på køen som er ventet i sommer. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det, ikke uventet, mange reisende på Oslo lufthavn, og i passkontrollen var det i ettermiddag lang kø. Særlig for statsborgere som ikke er fra EØS-land.

Dagbladets reporter på stedet sier at køen var flere titalls meter.

Trond Meland, teamleder ved grensekontrollen i politiet, sier til Dagbladet at det var en typisk lørdagskø.

- Dette er bare småtall. Slik er køsituasjonen på en lørdag. I sommer øker det med antallet reisende, så da vil det i perioder være enda mer kø, sier Meland.

Dagens kø på Oslo lufthavn er derfor bare en smakebit på hvordan det kan bli i sommer.

DRAMATISK: Full beredskap måtte settes inn på Gardermoen da en tankbil med 40 000 liter flydrivstoff kantret og rullet rundt i fjor høst. Video: Fra serien «OSL 24-7» som har premiere på Viasat 4, mandag 6. mars. Vis mer

Rekordsommer

Det går mot en rekordsommer på Norges hovedflyplass. Den store utfartsdagen 15. juni regner Avinor med at over 106 000 reisende kommer innom flyplassen, som enten reiser til eller fra.

- Vi står foran en sommer med svært mange reisende, og mange dager er det over 100 000 som skal ut og fly. Vi forventer et stort trykk gjennom hele juni og juli, og vi er godt forberedt, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen, i en pressemelding.

Selvbetjent passkontroll

Teamleder Meland sier at det er vanskelig å anslå hvor lenge man kan forvente å stå i kø i sommer.

- Køtiden varierer fra ti minutter til 45 minutter, sier han.

Meland forteller at bemanningen vil være den samme som i fjor sommer.

- Vi har vikarer som er satt inn, men det vil være naturlig fravær på grunn av ferieavvikling, sier han.

Politiet har satt i drift flere selvbetjente passkontroller på både avgang og ankomst slik at reisende kan utføre passkontrollen automatisk. Håpet er at de kan bidra til å redusere køtiden.

Ute i god tid

Selv om det er satt inn selvbetjente passkontroller er det fortsatt ventet at det vil være en del kø i sommer. Du må derfor beregne god tid.

Politioverbetjent Lars Hegstad, leder av politiets grensekontroll på Oslo lufthavn, sier i pressemeldingen at man fortsatt må være forberedt på kø i passkontrollen i de mest travle periodene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer