HAPPY FEET JR: Denne kongepingvinen dukket opp på en strand sør for Wellington på New Zealand i helga. Han var utsultet og dehydrert. Foto: AFP PHOTO / WELLINGTON ZOO/NTB Scanpix
HAPPY FEET JR: Denne kongepingvinen dukket opp på en strand sør for Wellington på New Zealand i helga. Han var utsultet og dehydrert. Foto: AFP PHOTO / WELLINGTON ZOO/NTB ScanpixVis mer

Denne kongepingvinen ble funnet utsultet og dehydrert 200 mil hjemmefra

- Han er svak, og vil ikke stå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kongepingvinen, som har fått navnet Happy Feet jr, blir nå tatt vare på i en zoo i Wellington på New Zealand, etter at den ble funnet på en strand 200 mil fra sitt hjem, ifølge BBC.

Den unge hannfuglen var dehydrert og utsultet da han ble funnet, og ekspertene sier at dette er den fjerde kongepingvinen som har endt opp på en strand i New Zealand på over hundre år.

Ett år De tror at han er fra en pingvinkoloni som hører til på Macquarieøya. Veterinærene sier at Happy Feet jr sin reise til New Zealand kan ha tatt ett år.

Han ble funnet på Tora-stranda, på kysten sør for Wellington på søndag.

- Han er veldig svak, og vil ikke stå. Han gjør små framskritt hver dag, men tilstanden er fremdeles kritisk, sier Lisa Argilla, en veterinær på Wellington zoo, til TVNZ-

God navigasjon Hun forteller nyhetsbyrået AFP at fuglens nyrer ikke funker slik de skal.

- Jeg håper at vi kan reversere det, fø ham opp slik at helsen igjen blir god, men akkurat nå kan vi ikke gi noen garantier, sier Argilla.

Om Happy Feet jr blir frisk, så vil han bli sluppet fri, slik at han kan finne veien hjem.

- De er fantastisk gode på navigasjon, så jeg tror ikke det er et problem, sier hun.

Keiserpingvin I 2011 dukket en keiserpingvin opp på en strand i New Zealand, han er den originale Happy Feet.

Han måtte gjennomgå en operasjon der de fjernet tre kilo sand fra magesekken. Veterinærene tror at han spiste sanden fordi at han trodde det var snø.

Happy feet ble merket og sluppet fri, men forsvant etter kort tid. Forskerne tror at han kan ha blitt bytte for et av havets rovdyr.