DOLLARGLIS: Den indiske forretningsmannen Datta Phuge poserer med den nye skjorta si. Han betalte 1,5 millioner kroner (240.000 USD) for skjorta, som er satt sammen av 14.000 gullbiter. Foto: AFP PHOTO/ STR
DOLLARGLIS: Den indiske forretningsmannen Datta Phuge poserer med den nye skjorta si. Han betalte 1,5 millioner kroner (240.000 USD) for skjorta, som er satt sammen av 14.000 gullbiter. Foto: AFP PHOTO/ STRVis mer

Denne koster skjorta

Indisk forretningsmann brukte 1,5 millioner på gullskjorte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indiske forretningsmannen Datta Phuge bærer nå navnet «gullmannen».

På håndleddene, rundt fingrene og halsen hadde inderen allerede nok gull til å gjøre Slick Rick misunnelig.

Nå har han kjøpt seg skjorte.

Den nye gullskjorta er satt sammen av 14000 deler av 22. karat gull. 15 håndverkere har brukt 16 dager på å sy sammen den 3,3 kilo tunge skjorta.

Men Datta Phughe synes ikke gullet tynger:

- Folk spør meg hvorfor jeg har så mye gull på meg, men dette er min drøm. Folk har forskjellige mål i livet. Noen vil ha en Audi eller Mercedes. Jeg valgte gull, sier han til BBC.

Skjorta vekker naturlig nok oppsikt - nok til at Phughe nå har med seg sin egen sikkerhetsvakt overalt hvor han går.

Medaljens bakside er, foruten vekta, at skjorta ikke kan vaskes. Det byr unektelig på utfordringer i et land der temperaturen gjerne kan overstige 40 grader.

Gullrushet er ikke over for den indiske forretningsmannen. Han kjøper nye gjenstander i gull hver gang han får utbetalt overskudd fra virksomheten sin.

Nå står en mobiltelefon i gull, og et par gullsko på lista.
    
Inderne er verdens største gullkonsumenter. Gullet har religiøs betydning, og er en tradisjonell bryllupsgave. I et land der millioner av mennesker fortsatt er uten bankkonto, er gull også en foretrukket sparemetode.