Denne kostet over 61 millioner kroner

Betalte rekordpris for blå diamant.

TIL KVINNEN SOM HAR ALT? Denne blå diamanten ble i går sendt for nesten 55,5 millioner kroner under en auksjon i Geneve. Den sjeldne steinen veier 7,03 karat, og prisen er ny rekord for denne diamanttypen. Foto: SCANPIX/AP Photo
TIL KVINNEN SOM HAR ALT? Denne blå diamanten ble i går sendt for nesten 55,5 millioner kroner under en auksjon i Geneve. Den sjeldne steinen veier 7,03 karat, og prisen er ny rekord for denne diamanttypen. Foto: SCANPIX/AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Over 61 millioner norske kroner gikk denne sjeldne og «perfekte» blå diamanten for i går, under en auksjon hos Sotheby's i Geneve.

Steinen, med toppklassifiseringa «feilfri», veier 7,03 karat og er omtrent så stor som en femtiøring. Den er én av noen få blå diamanter i verden, og prisen var ny rekord.

- Det er en sensasjonell stein. Alle blå diamanter har sin egen karakter, og denne har en virkelig tilstedeværelse. Den er magisk og mystisk, i tillegg til at den er vakker, sier David Bennett, sjef for Sotheby's smykkeavdeling til Times Online.

Som den første eieren noensinne får auksjonsvinneren æren av å gi diamanten - som er montert på en ring av platina - et navn, slik alle store edelsteiner har.

Den hittil udøpte edelsteinen ble funnet i diamantgruven Cullinan i Sør-Afrika i fjor. Avhengig av hvilke kjemikalier som er tilstede under dannelsen, så kommer diamanter i en lang rekke forskjellige farver: Fra gjennomsiktig til sort, via rødt som er mest sjeldent.

Blåfargen i denne rekordsteinen skyldes grunnstoffet bor (B), opplyser BBC.

DØPES: Kjøperen, som er anonym, får æren av å gi diamanten et navn. Foto: AP Photo/Sotheby's/Scanpix
DØPES: Kjøperen, som er anonym, får æren av å gi diamanten et navn. Foto: AP Photo/Sotheby's/Scanpix Vis mer