Denne kostet over 61 millioner kroner

Betalte rekordpris for blå diamant.

TIL KVINNEN SOM HAR ALT? Denne blå diamanten ble i går sendt for nesten 55,5 millioner kroner under en auksjon i Geneve. Den sjeldne steinen veier 7,03 karat, og prisen er ny rekord for denne diamanttypen. Foto: SCANPIX/AP Photo
TIL KVINNEN SOM HAR ALT? Denne blå diamanten ble i går sendt for nesten 55,5 millioner kroner under en auksjon i Geneve. Den sjeldne steinen veier 7,03 karat, og prisen er ny rekord for denne diamanttypen. Foto: SCANPIX/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Over 61 millioner norske kroner gikk denne sjeldne og «perfekte» blå diamanten for i går, under en auksjon hos Sotheby's i Geneve.

Steinen, med toppklassifiseringa «feilfri», veier 7,03 karat og er omtrent så stor som en femtiøring. Den er én av noen få blå diamanter i verden, og prisen var ny rekord.

- Det er en sensasjonell stein. Alle blå diamanter har sin egen karakter, og denne har en virkelig tilstedeværelse. Den er magisk og mystisk, i tillegg til at den er vakker, sier David Bennett, sjef for Sotheby's smykkeavdeling til Times Online.

Som den første eieren noensinne får auksjonsvinneren æren av å gi diamanten - som er montert på en ring av platina - et navn, slik alle store edelsteiner har.

Den hittil udøpte edelsteinen ble funnet i diamantgruven Cullinan i Sør-Afrika i fjor. Avhengig av hvilke kjemikalier som er tilstede under dannelsen, så kommer diamanter i en lang rekke forskjellige farver: Fra gjennomsiktig til sort, via rødt som er mest sjeldent.

Blåfargen i denne rekordsteinen skyldes grunnstoffet bor (B), opplyser BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer