Denne krabaten nyser når det regner

Forskere har funnet en ny ape med svært kort nese.

KORTNESET: Bildet til venstre er manipulert for å likne på den nye apearten, det er basert på en annen kortneset ape. Til høyre en tegning av den nye apen. Manipulert foto / illustrasjon: AFP
KORTNESET: Bildet til venstre er manipulert for å likne på den nye apearten, det er basert på en annen kortneset ape. Til høyre en tegning av den nye apen. Manipulert foto / illustrasjon: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En gruppe biologer har funnet en ny apeart nord i Burma, melder sciencedaily.com. Biologene, ledet av Kgwe Lwin fra Brumas forening for bevaring av biologisk mangfold, hadde fått flere rapporter om arten og de fant en liten populasjon som ikke likner på noen andre kortnesede aper.

Forskerne klarte ikke å ta bilder av apen, men basert på en skrott de fant, samt observasjoner, har de fått laget et bilde basert på en annen kortneset ape (se bilde øverst i saken).

Den nye arten, rhinopithecus strykeri, er svært kortneset og neseborene er helt åpne. Forskerne sier at selv om arten er ny for dem, kjenner lokalbefolkningen den godt, og sier at den er veldig lett å finne siden den nyser hele tiden når det regner. For å unngå å få regn i nesa, sitter de med hodet klemt ned mellom knærne, ifølge forskerne.

Truet Andre karakteristiske trekk er at apen har en svært lang hale, omlag 140 prosent av kroppslengden. I tillegg er den helt svart, bortsett fra hvit pels i ansiktet og rundt ørene.

Thomas Geissmann fra Universitetet i Zürich-Irchel er ansvarnlig for å beskrive den nye arten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer