Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne krabaten utløste politiutrykning i Haugesund

Mattilsynets anbefaling: Knus den!

SKAPTE URO: Denne tarantell-liknende edderkoppen skapte foruroe på Flotmyr rutebilstasjon i Haugesund. Foto: Politiet
SKAPTE URO: Denne tarantell-liknende edderkoppen skapte foruroe på Flotmyr rutebilstasjon i Haugesund. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):En mann ble nektet adgang til en buss fordi han hadde med seg en stor tarantell-liknende edderkopp på Flotmyr rutebilstasjon i Haugesund i går kveld.

Da bussjåføren gjorde det klart at edderkoppen ikke skulle med på bussen, slapp mannen edderkoppen løs på perrongen og reiste videre med bussen uten det hårete kjæledyret.

Dette skapte panikklignende tilstander blant andre reisende på stasjonen, som fikk med seg opptrinnet, skriver Bergens Tidende.

- Folk ble livredde og løp vegg-i-mellom, sier politiet til avisa.

Relativt stor Til Dagbladet opplyser Reidar Gaupås, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, at politiet ble tilkalt, og en politibetjent og en politistudent ankom stedet.

Politiet tok videre kontakt med Mattilsynets vakttelefon, som anbefalte knusing av edderkoppen. De advarte også mot å komme i direkte kontakt med den.

- Edderkoppen var relativt stor. Jeg hadde fått frysninger hadde den kommet kravlende oppover ryggen min. På grunn av størrelsen anbefalte Mattilsynet at man var forsiktig med den, sier Gaupås til Dagbladet.

- Den resolutte politistudenten knuste edderkoppen med sin støvel, forteller operasjonslederen.

Vant til andre temperaturer Politiet kjenner ikke til hvem eieren av edderkoppen er, eller hva slags type edderkopp det er snakk om.

-  Vi har avsluttet saken og begravd edderkoppen. Den var nok uansett tiltenkt litt andre temperaturer enn regn og kuling på Vestlandet, sier Gaupås.