Denne kriminelle asylsøkeren får Norge ikke kastet ut

Han kom til Norge som elleveåring med drøm om å bli lege. 14 ran seinere ville Norge sende ham tilbake til Somalia. Nå har Borgarting lagmannsrett bestemt at han skal få en ny sjanse.

VIL BLI SOSIONOM: - Det er som å bli født på nytt. Det er som å endelig klare å begynne å puste, sier Abdi til Dagbladet. Han vil nå utdanne seg til å bli sosionom. Foto: GUNNAR THORENFELDT/DAGBLADET
VIL BLI SOSIONOM: - Det er som å bli født på nytt. Det er som å endelig klare å begynne å puste, sier Abdi til Dagbladet. Han vil nå utdanne seg til å bli sosionom. Foto: GUNNAR THORENFELDT/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO FENGSEL (Dagbladet): - Jeg vet at jeg fikk en stor sjanse. En av de største mulighetene et menneske kan få. Så ødela jeg alt, sier Abdi (25).

Som ungdomskriminell, rusmisbruker og asylsøker representerer han en av de mest mislikte gruppene i Norge. Da Dagbladet møter ham i Oslo Fengsel, soner han en ny narkotikadom. Sannsynligvis slipper ikke 26-åringen ut av fengselet før neste høst. Vil Abdi få en ny sjanse?

Sommeren 2010 skrev Dagbladet om «gutten som Norge ikke ville ha». Abdi kom til Norge som elleveåring og drømte om å bli lege. 13 år og 14 ran seinere ville Norge sende ham tilbake til Somalia.

- Jeg er ikke norsk. Jeg er ikke somalisk. Jeg er han som ingen vil ha, sa norsksomalieren til Dagbladet da.

Ville utvise Abdi 3. juni 2010 vedtok Oslo tingrett at gutten måtte reise tilbake til landet han flyktet fra. Abdi lurer på hva han skal reise tilbake til. Foreldrene hans er døde, og ingen nære slektninger bor i landet lenger.

- Jeg tror ikke jeg ville overlevd det. Hva skulle jeg gjort der? Jeg har ikke vært der siden jeg var et lite barn. Jeg kjenner ingen i Somalia, sier Abdi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer