Denne kvinnen har ført til 44 politioppdrag i sommer

Til slutt fikk politiet i Bergen nok: Ba Nav skaffe henne togbillett tilbake til Oslo.

TATT IGJEN: Her blir kvinnen tatt for å ha stjålet klær til en verdi av 27.500 kroner i en klesbutikk i Bergen. Foto: Aina Fladseth / Bergensavisen
TATT IGJEN: Her blir kvinnen tatt for å ha stjålet klær til en verdi av 27.500 kroner i en klesbutikk i Bergen. Foto: Aina Fladseth / BergensavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av en drøy sommermåned, har én enkelt kvinne fått politiet til å rykke ut til sammen 44 ganger.

Kvinnen har ført til totalt 33 politioppdrag i Bergen og 11 politioppdrag i Oslo mellom 15. juni og 23. juli, skriver Bergensavisen (BA).

I denne perioden har hun blant annet stjålet klær for 35.000 kroner, jaget unger fra en lekeplass, kledd seg naken på et kjøpesenter i Bergen og slått en person med flaske, ifølge avisa.

Ba Nav skaffe togbillett I midten av juli hadde politiet i Hordaland fått nok, og ba Nav skaffe kvinnen en togbillett tilbake til Oslo, distriktet hvor hun egentlig hører hjemme.

Men ifølge BA brukte kvinnen i stedet togpengene til å kjøpe hodetelefoner.

Dermed måtte Nav ut med nye penger til billett, og denne gangen fulgte politiet henne på toget til Voss. Men hun ble ikke sittende lenger enn til Drammen, hvor hun tok toget tilbake til Bergen igjen.

- Utagerende Noen dager seinere måtte hordalandspolitiet rykke ut på nytt, denne gangen etter at kvinnen hadde stjålet klær for 27 500 kroner fra en klesbutikk.

Sist gang politiet i Bergen hadde befatning med henne, var en gang i forrige uke, opplyser politijurist Rune Malt i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Hun ble løslatt her etter samtaler med politiet i Oslo, som ønsket å overta de sakene vi hadde på henne, sier han.

Politiet har tidligere beskrevet kvinnen som ustabil og utagerenede.

- Hun framstår ikke som farlig, men kan virke skremmende på folk, sier Malt til Dagbladet.

Fengslet i fire uker På mandag ble kvinnen pågrepet i Oslo. I går ble hun varetektsfengslet i fire uker, siktet for til sammen 14 forhold, deriblant tyveri, narkotikabesittelse og ordensforstyrrelse i Bergen, samt legemsbeskadigelse, butikktyveri og ordensforstyrrelse i Oslo.

Politijurist Guro Krokan i Oslo politidistrikt opplyser overfor Dagbladet at kvinnen ble fengslet på grunn av gjentakelsesfare.

Kvinnen er domfelt en rekke ganger tidligere, og ble løslatt fra forrige soning i april.

Hennes forsvarer, advokat Per Herman Thori-Aamot, opplyser til Dagbladet at han ikke har snakket med sin klient, og derfor foreløpig ikke kan kommentere saken.

Den siktede kvinnen erkjenner noen av forholdene og tok betenkningstid på en eventuell anke av fengslingen.