- Denne kvinnen lar seg ikke diktere

I dag svarer Synne Sørheim og Torgeir Husby sine mange kritikere ansikt til ansikt i Oslo tingrett.

INGEN KASTEBALL: Rettspsykiater Synne Sørheim vet akkurat hva hun vil, og ifølge de som kjenner henne blir det ofte som hun vil ha det. På bildet er det Torgeir Husby og Terje Tørrissen som vil ha et ord med i laget.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
INGEN KASTEBALL: Rettspsykiater Synne Sørheim vet akkurat hva hun vil, og ifølge de som kjenner henne blir det ofte som hun vil ha det. På bildet er det Torgeir Husby og Terje Tørrissen som vil ha et ord med i laget. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettspsykiater Synne Sørheim er ikke den som roper høyest i retten, men slik er også hennes stil.

Ifølge flere kolleger er hun gjerne den som noterer, observerer og lanserer konklusjoner. Gang på gang har hun vist at hun ikke lar seg diktere.

I dag skal Synne Sørheim og Torgeir Husby legge fram sin vurdering av Breiviks psyke for Oslo tingrett. De to har hatt 13 samtaler med Breivik og skrevet en rapport på 239 sider der de konkluderer med at han er paranoid schizofren og psykotisk.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen mener intet tyder på at Sørheim og Husby vil endre sin konlusjon om utilregnelighet.

- De få signalene vi har via aktoratet, tyder på at de ikke har snudd. Og jeg ville vel forventet at vi også hadde fått signaler om det, hvis så var tilfelle, sa Larsen.

Direkte i stilen Mandag overrasket professor Einar Kringlen retten da han under sitt vitnemål mente Sørheim kan ha blitt blendet av sin mer erfarne og 15 år eldre, mannlige kollega:

- En kan tenke seg at den ene her er en eldre overlege, den andre en yngre psykiater, og at det kan spille en rolle, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.