Denne kvinnen løy om åtte voldtekter

Mann ble uskyldig dømt til fengsel i ett år og åtte måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at hun hadde anmeldt mann nummer sju og åtte, ble hun sjøl avslørt, og dømt til fengsel i ett år for falsk voldtektsanklage.

Det var i 2004 at kvinnen anmeldte de to siste mennene for at de skulle ha voldtatt henne på et hotell i England. Et videokamera hadde ved en tilfeldighet fanget opp kvinnen og den ene mannen i det de forlot hotellet morgenen etter den angivelige voldtekten.

Bildene viser en smilende og leende kvinne. Engelsk politi konkluderte med at den norske kvinnen ikke hadde blitt voldtatt, men at hun hadde anmeldt saken for å dekke over at hun hadde vært utro mot sin daværende engelske ektemann.

– Jeg hadde sex med kvinnen på hotellet, men det var frivillig fra hennes side, hevder engelskmannen fra første politiavhør.

Ble trodd

Kvinnen ble dømt i England sommeren 2005, og saken vakte enorm oppsikt.

Den engelske saken fikk norsk politi til å sjekke kvinnens bakgrunn i sine egne straffesaksdokumenter, og det viste seg av kvinnen hadde anklaget fem norske menn for voldtekt på 90-tallet, før hun flyttet til England og giftet seg. Den ene ble dømt, og har for lengst sonet straffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer