DIREKTØR: Foto: Obama utnevner Julia Pierson (53) til direktørstillingen i Secret Service. Hun blir den første kvinnen som noen gang har regjert over Obamas sikkerhetsvakter.  Foto: Secret Service / Reuters
DIREKTØR: Foto: Obama utnevner Julia Pierson (53) til direktørstillingen i Secret Service. Hun blir den første kvinnen som noen gang har regjert over Obamas sikkerhetsvakter. Foto: Secret Service / ReutersVis mer

Denne kvinnen skal endre sex-kulturen i Secret Service

For første gang skal en kvinne regjere over Obamas sikkerhetsvakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang i historien en en kvinne ansatt som direktør i Secret Service.

Den tidligere Secret Service-veteranen Julia Pierson (53) er tildelt stillingen og skal bidra til å endre den maskuline kulturen i firmaet, melder Washington Post.

Dette skal være en av grunnene til at president Barack Obama valgte Pierson, ifølge en uttalelse fra administrasjonen ved Det hvite hus.

Secret Service har hovedansvar for presidentens sikkerhet.

Sexkjøp Under en reise til Cartagena i Colombia kjøpte Secret Service-agenter sex og dro på fylla i en uke i strekk. Hele 13 agenter var involvert i saken.

Agentene fikk sparken som følge av skandalen, som er den største skandalen i Secret Services historie, ifølge Ronald Kessler, forfatteren av boka «In the President's Service».

Det var eskortepiken Diana (24) som avslørte Obamas sikkerhetsvakter.

Veteran Pierson startet sin karriere som agent i Secret Service i Miami for 30 år siden.

Mark Sullivan har vært direktør i Secret Service store deler av de siste sju åra. Han annonserte forrige måned at han fratrådte stillingen og beklaget samtidig sex-skandalen.

- Jeg har kjent og jobbet sammen med Julie i nesten 30 år. Hun var suveren som assisterende direktør og personalsjef. Hun har sunn fornuft, lederegenskaper og et stort engasjement overfor landet, kvinner og menn i det amerikanske Secret Service og dem vi tjener og beskytter. Dette er en historisk og spennende tid for Secret Service og jeg vet Julie vil gjøre en fremdragende jobb, sier Sullivan i en uttalelse, ifølge avisa.