Denne kvinnen vil ikke Valgerd ha

Anne Bente Hagesæter er lærer i barneskolen. Hun har vært støttekontakt for flere barn. Hun har vært besøkshjem for en gutt i to år. Nå sier Valgerd Svarstad Haugland at hun ikke er egnet. Anne Bente Hagesæter er nemlig lesbisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterke Venstre-reaksjoner

Valgerd avviser homofile

- Fra åtte til halv fire er jeg fullt ut akseptert som omsorgsperson og oppdrager for barn. Men når jeg går hjem er jeg plutselig ikke bra nok lenger. Eneste årsaken jeg kan se, er at hjemme hos meg er det en dobbeltseng hvor det sover to jenter, sier barneskolelæreren som bor på Røa i Oslo.

I seks år var hun støttekontakt og besøkshjem for en gutt. Da hun var student var hun støttekontakt for flere. Nylig meldte hun seg til disposisjon for barnevernet igjen.

Outsidere

- Men nå vil de ikke ha oss. De fleste homofile jeg kjenner jobber jo nettopp innenfor omsorgsyrkene og skoleverket. I tillegg til den kvalifikasjonen vet mange av oss hvordan det er å være en outsider. Det er en erfaring som slett ikke er uviktig når man har å gjøre med barn som ofte føler seg som nettopp det.

Anne Bente Hagesæter mener brevet fra Barne- og familiedepartementet er å nedvurdere homofile til B-mennesker som ikke er i stand til å ha normal omgang med barn.

- Poenget må være om du er i stand til å gi omsorg, trygghet og sette grenser. Barnevernet kan ikke bli et dyneløftervern.

Hun synes det er høyst merkelig at barne- og familieministeren sier nei til en ressursgruppe som ønsker å bidra som ressurspersoner i samfunnet.

Mister ressurspersoner


- Dette betyr at barnevernet mister folk de har allerede. Og de mister framtidige ressurspersoner. Samtidig som stadig flere barn trenger trygge voksenpersoner. Vet barne- og familieministeren hvordan hverdagen er for enkelte barn, spør Anne Bente Hagesæter.

IKKE GOD NOK: Barneskolelærer Anne Bente Hagesæter holder ikke mål som besøkshjem for barn med problemer. - Tror barne- og familieministeren at vi gjør det foran øynene på barna? spør hun.