Denne kyllingen skulle brukes i salatbarer

Oppbevarte kylling i skitne bøtter på gulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensken rystes nok en gang av en kjøttskandale. Juicy Bar har siden i fjor levert mat til flere populære salatbarer i Gøteborg. Gang på gang har bedriften fått anmerkninger fra Miljöforvaltningen, som har ansvar for å kontrollere maten på svenske utesteder, skriver Expressen.


Nå er bildene som avslører forholdene offentliggjort. Bildene viser tydelige at hygiene ikke har stått øverst på dagsorden for eierne.

Juicy Bar har oppbevart rått kyllingkjøtt i skitne bøtter stående på gulvet, i all for høy temperatur. Tidligere i år avslørte inspektørene at kjøttet inneholdt tarmbakterier, noe som tyder på dårlig hygiene blant personalet. Nå har Juicy Bar fått forbud mot å håndtere kyllingkjøtt. I tillegg ber inspektørene Miljönemnden frata Juicy Bar retten til å fortsette med virksomheten.

To av salatbarene som mottar mat fra Juicy Bar har hatt gjester som har blitt rammet av matforgiftning.

Føler seg forfulgt

- Vi ser alvorlig på dette og vi har krevd at Juicy Bar skal sette i gang nye tiltak, men de har fortsatt som før, sier Daniel Eek, Miljöforvaltningens avdelingssjef.


Eieren av Juicy Bar, Masoud Kasiri, er overrasket over myndighetenes reaksjoner.

- Vi har tatt prøver av maten, og den er kjempebra nå, sier han.

SAFTIG KRITIKK: Slik lagret Juicy Bar kyllingen som skulle brukes i salatbarer over hele Gøteborg. Foto: MILJÖFORVALTNINGEN / EXPRESSEN
SAFTIG KRITIKK: Slik lagret Juicy Bar kyllingen som skulle brukes i salatbarer over hele Gøteborg. Foto: MILJÖFORVALTNINGEN / EXPRESSEN Vis mer

- Matforgiftningen skjedde for åtte måneder siden. Det føles som om myndighetene leter etter feil hos oss, sier kona, Diana Kasiri.

Kjøttdeig-juks

Tidligere denne måneden har Sverige blitt rammet av flere kjøtt-skandaler. Fire ICA-butikker jukset med kjøttdeig i stor stil, men ble avslørt da SVT filmet ansatte som kvernet, pakket om og satte nytt datostempel på gammel kjøttdeig.

Også ICA Norge har hatt problemer. Torsdag denne uka ble to ansatte ved ICA Maxi Åsane i Bergen suspendert fra sine stillinger, fordi butikken har solgt over 100 kilo for gammel kjøttdeig.

Denne kyllingen skulle brukes i salatbarer
Denne kyllingen skulle brukes i salatbarer
<B>LEKKERT:</B> Rengjøring og hygiene kan ikke sies å være av ypperste klasse hos Juicy Bar.
<B>FULLT AV BAKTERIER:</B> Bedriften blandet kyllingen for hånd, noe som øker risikoen drastisk for uhemskheter.
<B>SVENSKE DELIKATESSER:</B> Ville du spist denne kyllingen?