PRAKTEIENDOM: Det gamle huset fra 1700-tallet og den tilhørende tomta på 97 mål har en prisantydning på 34 millioner kroner. Foto: Dnb Eiendom
PRAKTEIENDOM: Det gamle huset fra 1700-tallet og den tilhørende tomta på 97 mål har en prisantydning på 34 millioner kroner. Foto: Dnb EiendomVis mer

Denne kystperlen kan bli din for 34 millioner kroner

Kan bli prisrekord på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er litt flaut å si det, men jeg visste ikke at det fantes så store eiendommer der ute engang jeg, og jeg har jobba her i over 30 år, sier Peder Steen, eiendomsmegler i Dnb Eiendom til Dagbladet.

Det er på Lyngør i Aust-Agder at den meget sjeldne eiendommen er lagt ut til salgs. Prislappen på det gamle «doktorhuset» fra 1700-tallet med 97 mål tomt er 34 millioner kroner.

- Det er unikt med en eiendom med så stort areal i dette området. Det er generelt vanskelig å få tak i eiendommer her, og ikke minst med tilhørende brygge. Selv om man ikke kan bygge på eiendommen, er dette en helt spesiell mulighet, sier Steen.

Han forteller at et vanlig sørlandshus med tomt på rundt ett mål, som regel selges for rundt 15 millioner kroner i området.

Flere interesserte «Doktorhuset» er et av de eldste husene på Lyngør, og har fått tilnavnet fordi flere leger gjennom årene har bodd eller hatt kontor i boligen. Tomta utgjør omtrent to tredjedeler av hovedøya på Lyngør.

IDYLL: Eiendommen har egen brygge og garasje, og det ligger flere småhus på tomta. Foto: Dnb Eiendom
IDYLL: Eiendommen har egen brygge og garasje, og det ligger flere småhus på tomta. Foto: Dnb Eiendom Vis mer

Eiendommen har egen brygge og garasje, og i tillegg til det store huset ligger det flere småhus på tomta.

Steen forteller at det allerede er flere som har vist interesse for boligen.

- Det er folk som har vist interesse for eiendommen, og som vi er i dialog med. Vi håper det melder seg seriøse interessenter, så får vi se hva prisen ender på, sier Steen.

Kan bli prisrekord Prisantydningen er satt til to millioner over takst, og hvis eiendommen selges til over 34 millioner kan det bli prisrekord på Sørlandet.

- Ja, det blir spennende å se. De som kjøper må jo selvfølgelig ha mye penger enn de fleste, men det er bare en gang i livet at en eiendom som dette kommer for salg, sier Steen.

«DOKTORHUSET:» Boligen har fått tilnavnet «doktorhuset», fordi flere leger gjennom årene har bodd eller jobbet i huset. Foto: Dnb Eiendom
«DOKTORHUSET:» Boligen har fått tilnavnet «doktorhuset», fordi flere leger gjennom årene har bodd eller jobbet i huset. Foto: Dnb Eiendom Vis mer

Ifølge Tvedestrandsposten, er den dyreste boligen som er solgt på Sørlandet en hytte i Blindleia, som i 2004 gikk for 34 millioner.

Eiendommen på Lyngør har boplikt, men Steen mener det ikke bør være vanskelig å finne en løsning hvis kjøperen ikke ønsker å bo der selv.

- Å leie ut kan for eksempel være et alternativ.

STOR TOMT: Tomta tar opp omtrent to tredjedeler av hovedøya på Lyngør. Foto: Dnb Eiendom
STOR TOMT: Tomta tar opp omtrent to tredjedeler av hovedøya på Lyngør. Foto: Dnb Eiendom Vis mer