UDUGELIG: Læreren Nisar Ahmed (46) har falt i unåde hos britiske skolemyndigheter. Foto: Lee Durant
UDUGELIG: Læreren Nisar Ahmed (46) har falt i unåde hos britiske skolemyndigheter. Foto: Lee DurantVis mer

Denne læreren kan aldri mer sette sine bein i et klasserom

Nisar Ahmed (46) er den aller første som er bannlyst fra klasserommet på livstid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||  
(Dagbladet): Etter 13 år som lærer er livet som pedagog over for Nisar Ahmed, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Disiplinærnemda til The General Teaching Council (GTC) i England avsa en knusende dom over 46-åringens lærergjerning. Han ble funnet skyldig i det de omtalte som «alvorlig profesjonell inkompetanse».

Rådet utalte at studentene hans risikerte å bli skadelidende hvis han noen gang fikk entre et klasserom igjen. Under høringen kom det fram at læreren var totalt uorganisert. Undervisningen ble karakterisert som «langt under pari». Han kom uforberedt til timene, unnlot å føre fravær og droppet ofte å gi karakterer på elevene.

Gjentatte ganger skal han ha glemt igjen elevarbeid hjemme og i bilen. Resultatet var at elevene lærte fint lite av Nisar Ahmed.

Advart tidligere Allerede i 2008 fikk læreren en advarsel av GTC, som er et samarbeidsorgan mellom offentlige myndigheter og lærerorganisasjonene i Storbritannia. De kvalitetssikrer undervisningen og sender ut inspektører til skolene for å sjekke om lærerne holder mål. I løpet av de ti årene tilsynet har vært i virksomhet, har 13 lærere blitt suspendert fra jobbene sine i kortere perioder på grunn av inkompetanse.

Ingen er bannlyst på livstid før nå.

Skremmende utvikling Anders Folkestad, mangeårig leder av Lærerforbundet, nå leder for UNIO, mener Norge også burde hatt et strengere tilsyn med lærerne.

- Vi burde innføre bedre ordninger for kontroll og kvalitetssikring i den norske skolen enn det vi har i dag. Høye standarder er viktig og noen bør sjekke at disse blir etterlevd, sier Folkestad til Dagbladet.

Nestlederen i Utdanningsforbundet, mener norske lærere trenger en kritisk venn i hverdagen.

 - Vi trenger i større grad evaluering i trygge omgivelser, en kritisk venn. Ikke for å kaste lærere på dør, men for å bidra til kvalitetsutvikling. Vi ser en skremmende utvikling i land som USA, hvor lærere blir vurdert etter elevenes karakterer. Det bidrar ikke til en bedre skole, sier Ragnhild Lied.

Om hva som venter læreren som er blitt omtalt som Englands verste vites ikke. Det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt med Nisar Ahmed i går kveld.