Brann i Hellas

- Denne landsbyen eksisterer ikke lenger

26 personer ble funnet døde utenfor en villa, rett ved stranda. - De hadde forsøkt å finne en vei vekk fra flammene.

TATT AV FLAMMENE: En brannmann forsøker desperat å stanse brannen i Mati - øst for Aten. Foto: Thanassis Stavrakis/AP/NTB Scanpix
TATT AV FLAMMENE: En brannmann forsøker desperat å stanse brannen i Mati - øst for Aten. Foto: Thanassis Stavrakis/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 50 personer har mistet livet i brannene ved Aten. 26 av dem ble funnet omkommet like ved en villa ved sjøen øst for hovedstaden, ifølge Røde Kors.

De ble funnet ved et hus ved feriestedet Mati, en populær turistperle nord for havnebyen Rafina øst for Aten.

- Jeg har blitt informert av en redningsmann som så de 26 personene, omlag 30 meter fra stranda, sier Nikos Economopoulos, leder av Hellas Røde Kors, til Skai TV.

- De hadde forsøkt å finne en vei vekk fra flammene, men dessverre klarte ikke disse menneskene det i tide, fortsetter han ifølge The Guardian.

Han sier at også flere barn var blant de 26 døde.

SKOGBRANN: Skogbranner herjer i Hellas og over femti personer er døde nær den greske hovedstaden Aten. Dødstallene stiger. Video: NTB Scanpix Vis mer

Eksisterer ikke mer

Byen Mati ligger 29 kilometer fra hovedstaden Aten, og er et populært feriested.

- Mati eksisterer ikke lenger som et sted folk kan bo, sier en kvinne til Skai TV, ifølge Guardian.

- Jeg så døde personer, utbrente biler. Jeg er heldig som er i live, sier en kvinne fra Mati til The Guardian.

De 26 ble funnet tett inntil hverandre i hagen til en villa i landsbyen Mati, nær sjøen, ifølge gresk Røde Kors. Flere av dem ser ut til å ha vært familiemedlemmer som holdt rundt hverandre idet de døde.

Tidligere i dag meldte greske medier om 24 omkomne. Noen av dem har druknet idet de forsøkte å svømme fra skogbrannene.

Brannene brøt ut mandag og har spredt seg voldsomt i løpet av få timer. Minst 150 personer er skadd, flere av dem små barn, ifølge greske myndigheter. For flere er tilstanden kritisk.

STERKE BILDER: Turistbyen Mati, like utenfor Aten, er hardt rammet av skogbrannen. Bare her ble 26 personer funnet omkommet på stranda. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Råd til nordmenn

Utenriksdepartementet samarbeider nå med ambassaden i Aten om å skaffe oversikt over situasjonen og om nordmenn kan være rammet av de voldsomme brannene.

Pressevakt Kari Eken Wollebæk ved UD forteller at de videre oppfordrer nordmenn i de rammede områdene om å holde seg orientert om situasjonen, og følge råd fra lokale myndigheter.

- VI oppfordrer også nordmenn i Hellas om å registrere oppholdet sitt i Hellas på reiseregistrering.no, sier Wollebæk til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer