TRIPP TRAPP TRESKO: Det er kreativt lastet, men det ble for kreativt for politiet. Den kinesiske sjåføren ble pålagt å frakte lastebilene separat. FOTO: CCTV
TRIPP TRAPP TRESKO: Det er kreativt lastet, men det ble for kreativt for politiet. Den kinesiske sjåføren ble pålagt å frakte lastebilene separat. FOTO: CCTVVis mer

Denne lasten ble for drøy kost for politiet

Kinesisk sjåfør bøtelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kan være fristende for noen hver å ta snarveier for å spare penger, men oppfinnsomheten til en kinesisk mann ble snarere en ganske dyr affære.

Som bildet viser hadde han stablet tre lastebiler i høyden, før han la ut nedover motorveien i Shanxi-provinsen i Kina, skriver CNN.

Man må vel innrømme at stablingen er litt imponerende utført, og sjåføren har sågar gjort seg såpass flid at han har hengt opp en varseltrekant under den øverste bilen.

Men «lastebiltårnet» ble, naturlig nok, ikke applaudert av det kinesiske veipolitiet, som stoppet sjåføren. Han ble bøtelagt for overlast, samt gitt en straffeprikk på førerkortet.

Årsaken til den kreative lastingen var at sjåføren forsøkte å unngå de skyhøye kostnadene for transport av tre lastebiler, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået CCTV. Men i sin iver etter å spare fikk sjåføren en bot på 200 yuan, i overkant av 250 norske kroner.

I tillegg påla politiet ham å transportere de tre kjøretøyene hver for seg.