Fjellrev

Denne lille karen gikk 30 mil for å finne venner

- Imponerende.

UT PÅ TUR: Denne fjellreven ble fanget på NINAs viltkamera, etter å ha vandret milevis for å finne seg venner. Foto: Viltkamera/NINA
UT PÅ TUR: Denne fjellreven ble fanget på NINAs viltkamera, etter å ha vandret milevis for å finne seg venner. Foto: Viltkamera/NINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fjellreven ble fanget opp av et viltkamera i Nordreisa. Den ble satt ut på Varangerhalvøya, og har dermed vandret drøye 30 mil vestover for mat og selskap.

Fjellreven er en truet dyreart, og derfor har Norsk senter for naturforskning, NINA, flere prosjekter gående for å øke bestanden på ulike områder. Blant annet satte de i februar ut 27 valper på Varangerhalvøya, for å øke bestanden.

Avgjørende at de vandrer selv

De har også satt ut fôrautomater i Nordreisa, som ligger på grensa mellom Finnmark og Troms, og i indre Troms, som skal øke muligheten for at stedfaste fjellrever overlever, i tillegg til å stimulere nettopp vandring mellom områder hvor det lever fjellrev.

- Revene er territorielle. Når de først har etablert seg, så blir de gjerne der de har slått seg ned. Det gjør at bestandene blir sårbare, forteller Nina Eide, seniorforsker ved NINA.

- Vi hadde forventet at vi skulle jobb lenge for å få bestandsresponser, som er at vi ser økning i bestanden. Men at vi fikk denne utvandringen, og at de finner hverandre, er litt imponerende, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer