Denne lista skal felle Thomas Quick

DRAMMEN (Dagbladet): Therese-saken sendes statsadvokaten før jul. Etterforskerne er sikre på at Thomas Quick bortførte og drepte niåringen. - Vi mener at vi har en solid sak, sier politimester i Drammen, Knut Ragnar Mikkelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det aller siste funnet kompletterer en tung liste som skal føre svenske Thomas Quicks befatning med Therese-saken inn i rettssystemet.

Torsdag kom det fram at etterforskerne hadde funnet beinrester som stammer fra et ungt menneske.

Beinrestene, som ble funnet i nærheten av Ringen-tjernet, er fra et leggbein - og har tilhørt et menneske mellom fem og femten år.

Detaljer

I går presenterte politimesteren i Drammen, Knut Ragnar Mikkelsen, og kriminalsjef Inge-Lise Øverby en liste med indisier som skal felle svenske Thomas Quick.

  • Quick var godt kjent i området på Fjell i Drammen hvor Therese Johannessen forsvant 3. juli 1988.
  • Quick har beskrevet veien og hva som skjedde underveis fra Drammen til Ringen-tjernet utenfor Ørje i Østfold.
  • Han har beskrevet området omkring Ringen-tjernet.
  • Svensken fortalte om et merke han hadde risset inn i et tre. Merket er funnet av politiet som har konstatert at dette ble laget i 1988 - sommeren Therese forsvant.

To gjenstander

  • Det ble høsten 1996 og våren 1997 funnet to gjenstander i området ved Ringen-tjernet. Disse ble ikke knyttet til saken før 10. oktober nå i høst. Da fortalte Quick uoppfordret om at han hadde etterlatt seg disse to gjenstandene - og beskrev veldig presis hvor disse lå.
  • Og nå har etterforskerne et håndfast funn, beinrester fra et ungt menneske. Ingen kan fortelle hva slags kjønn beinrestene stammer fra, men de har ikke ligget i jorda lenger enn fra 1966.

Fjernet seinere?

Flere prøver er sendt til analysering. Seinest i går.

Etterforskerne har liten tro på at de kan gjøre flere funn i området.

- Vi kan ikke utelukke at Quick kom tilbake seinere og hentet levningene etter Therese, sier kriminalsjef Inge-Lise Øverby.
Etterforskerne mener at de foreløpig har avsluttet søkingen i området omkring tjernet, men utelukker ikke at de vil lete videre om nye opplysninger dukker opp i avhør.

De siste avhørene av Thomas Quick skal gjøres i slutten av november og i begynnelsen av desember.

Før jul

Et forslag om tiltale mot Quick fra politiet i Drammen vil bli sendt til førstestatsadvokat Lasse Qvigstad, trolig før jul.

Saken skal deretter til riksadvokaten - før den oversendes til svensk påtalemyndighet, representert ved statsadvokat Christer van der Kwast.
Etter det Dagbladet kjenner, kommer norske myndigheter etter alt å dømme foreslå tiltale for overlagt drap, drap under særdeles skjerpende omstendigheter og for punktet i drapsparagrafen som gjelder for personer som tidligere er dømt for drap.

Muligens er det også snakk om et fjerde punkt i drapsparagrafen, nemlig drap for å skjule en annen forbrytelse.

Hver for seg har alle de fire punktene en strafferamme på fengsel i inntil 21 år, som er maksimumsstraff i Norge.

Quick er tidligere dømt for drap på fire mennesker i Sverige.

<B>Therese Johannessen</B>