Barneombud Inga Bejer Engh:

- Denne løsningen har en pris

Barneombudet er kritisk til regjeringens strategi ved gjenåpning av skolene.

ADVARER: Barneombud Inga Bejer Engh ber regjeringen være bevisst på kostnadene den gradvise skolestarten kan påføre sårbare barn. Kostnader som i neste omgang må betales av samfunnet. FOTO: Eirik Norrud
ADVARER: Barneombud Inga Bejer Engh ber regjeringen være bevisst på kostnadene den gradvise skolestarten kan påføre sårbare barn. Kostnader som i neste omgang må betales av samfunnet. FOTO: Eirik Norrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den tida regjeringen bevilger seg når de velger å gå sakte fram ved gjenåpning av skolene har en pris. Den prisen må de mest sårbare barna betale, og det mener jeg vi må være bevisste på, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Mot ekspertutvalget

Onsdag morgen møtte hun helseminister Bent Høie til diskusjon om gjenåpningen av skolene 27. april i NRKs «Politisk kvarter» Der etterlyste Bejer Engh en bedre begrunnelse for avgjørelsen om at bare 1.-4.-klassingene skal tilbake på skolen i første omgang.

Da avgjørelsen om gjenåpning av skolene ble tatt før påske var det en avgjørelse som gikk mot hovedanbefalingene til regjeringens eget ekspertutvalg. Ekspertutvalget, som består av fagfolk fra Utdanningsdirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Folkehelseinstituttet, anbefalte å gjenåpne hele barnetrinnet.

Utvalget advarte også mot å bruke skolestengning som et generelt «føre var tiltak» for å forebygge framtidige smitteutbrudd ut fra de negative konsekvensene stengning har for barn og unge.

Helseministeren valgte likevel utvalgets alternativ nummer to, nemlig å starte med 1.-4.-klassingene. Resten av elevmassen i den norske skolen vet ennå ikke når de kan komme tilbake til skolene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer