Denne mannen advarte mot klimaendringene før alle andre

NASA-Hansen møtte Solheim i dag. - CO2 må bli dyrere.

SAMMEN FOR MILJØET: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (t.v.) og James E. Hansen som er direktør ved NASA Goddard Institute for Space Studies møtte pressen i Oslo mandag. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
SAMMEN FOR MILJØET: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (t.v.) og James E. Hansen som er direktør ved NASA Goddard Institute for Space Studies møtte pressen i Oslo mandag. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): James E. Hansen er mannen som først advarte om at global oppvarming var en stor trussel for jorda.

I 1988 holdt han en tale i den amerikanske kongressen og advarte mot klimaendringene, lenge før temaet var oppe på den internasjonale politiske agendaen.

- Du har vært en helt for meg helt siden talen i 1988. Flere ganger har du vært utsatt for hard kritikk, men dette har bare inspirert deg til å jobbe hardere, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Han fikk møte Hansen i formiddag, på et seminar i regi av Polyteknisk forening i Oslo.

Jobber i NASASolheim la vekt på at Hansen er en uvanlig klimaforkjemper, fordi han er direktør i NASA, det amerikanske romprogrammet, og ikke er ansatt i en miljøvernsorganisasjon. - Dette gir deg ekstra oppmerksomhet og troverdighet i mange mijøer som er skeptiske til miljøaktivister, sier Solheim.

Men selv om Hansen er helten til Solheim, deler han ikke nordmannens ønsker om et internasjonalt kvotesystem for CO2-handel. Han mener det neppe kan bremse klimaendringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer